Gülseli KENARLI-Cemal KÖYÜK/İSTANBUL,()  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Küçükçekmece’de partilileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Selahattin Demirtaş kahvaltıda yaptığı konuşmasında, “13 yıldır iktidarlar ya. Ben daha gencecik bir çocuktum onlar iktidardaydılar, bak geldik partinin eş genel başkanı, meclise girdik, hala iktidarlar. Ve ne diyorlar, ‘biz gidersek beyaz toroslar çıkar’, ‘kontrgerilla gelir, JİTEM gelir’ diyorlar. AKP’ye oy vermeyi düşünen kardeşlerim, elinizi vicdanınıza koyun, sizin verdiğiniz oylarla, seçtiğiniz iktidar ve başbakan bizi ölümle tehdit ediyor. Maaşını verdiğimiz başbakan bizi katliamla tehdit ediyor. Sizin verdiğiniz oylarla bunu yapıyor.Lütfen bir kez daha tercihinizi gözden geçirin. AKP’ye oy verenler bir kez daha tercihinizi gözden geçirin. Türkiye’nin başına nasıl büyük bir felaket geldiğini veya getirildiğini artık görmeniz gerekir. Bu anlayışla Türkiye yönetilemez. Bu anlayışla değil önümüzdeki 4 yıl önümüzdeki 4 günü bile götüremeyiz. Çılgınlaşmış, aklını yitirmiş bir siyasi iktidarla karşı karşıyayız. Bu nasıl bir koltuk sevdasıdır, nasıl bir iktidar sevdasıdır? Bu nasıl bir rant sevdasıdır? Bırakmak istemiyorlar. 13 yıl neyinize yetmez. Bırakın 4 yıl, en azından bir dönem koalisyonla yönetilsin ülke bakalım, bir nefes alsın. Sonra çalışır çabalarsanız, kendiniz halka yeniden ikna ederseniz belki yine tek başınıza iktidar olursunuz. Ama hayır, tek bir güne bile tahammüleri yok. Ülke malları, mülkleri, tapulu malları ya" dedi.

“TÜRKİYE’NİN SON YILLARDAKİ EN HUZURLU 3 GÜNÜYDÜ O"
Demirtaş, “Saraya yakın çevrelerin bize aktardığı bilgiyi söylüyorum. HDP yüzde 13 oy aldı çünkü silah zoruyla oy aldılar. HDP yüzde 13 aldı çünkü barış süreci vardı, bundan faydalandı. HDP oy aldı çünkü dış güçler destekledi, içeride de paralel güçle, bazı medya grupları alladılar pulladılar böyle yüzde 13 aldı. Şimdi biz yeni bir seçim kararı alırsak ve bunların hepsini ortadan kaldırırsak HDP’nin oyu yüzde 8-8.5’dur diye beyefendinin önüne rapor koydular. Seçimden hemen birkaç gün sonra. Zaten 3 gün çıkamadı dışarıya biliyorsunuz. Türkiye’nin son yıllardaki en huzurlu 3 günüydü o. Sonra ‘madem öyle derhal seçim yapacağız’ diye karar aldılar" dedi.

“IŞİD TECAVÜZCÜLERİNİ, BARBARLARINI BİZİM ÜZERİMİZE SALIYORLAR"
Selahattin Demirtaş, IŞİD’in şu anda dünyanın başına bela olan en tehlikeli örgüt olduğunu ifade ederek, “İslam’ın da, insanın da en büyük düşmanı değil mi tecavüz ordusu ?. Ne İslam ordusu.. haşa, tecavüz ordusu bunlar. Kelle kesen, kadınları köle pazarında satan tecavüz ordusu. En çok kime saldırıyor bunlar peki? Bize saldırıyorlar. Bize saldırıyorlar çünkü bunlarla mücadele eden en çok bizim anlayışımızdır" dedi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
“O nedenle her yerde AKP’nin desteğiyle IŞİD bize saldırıyor. Biz bu anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğimizi kararlılıkla söylediğimiz için her gün her saat hedefe konuluyoruz. IŞİD şu anda sadece Türkiye’nin değil, bütün bölgenin belası bir tehdite dönüştü, bütün dünyanın aslında. Bütün dünaynın belası ama aynı zamanda bir çok ülkenin desteklediği, büyüttüğü bir örgüt, Türkiye’de dahil, AKP iktidarı da dahil. İstanbul’da hücre evleri var, eğitim merkezleri var. İstanbul’da IŞİD’e Avrupa’dan gelenleri, Suriye’ye eleman olarak gönderen aktarma merkezleri var. Gelip burada evlerde kalıyorlar, eğitimde alıyorlar daha sonra Suriye’ye savaşçı olarak gidiyorlar. Peki polis nereyi basıyor?HDP ilçe teşkilatını.Kimi tutukluyor? HDP ilçe başkanını, belediye başkanını.Gece gündüz bunlarla uğraşıyor. Kim peki bu emri veren işte iktidar, siyasi iktidar.Bunlar halen bizi büyük bir tehdit olarak gördükleri için; emrindeki savcılar, emrindeki havuz medyası, kepazeleşmiş gazetecileri haysiyetini yitirmiş medya patronları yetmiyor, sokakta, polisin gazı, copu, TOMA’sı yetmiyor, baş edemiyorlar bir de IŞİD tecavüzcülerini, barbarlarını bizim üzerimize salıyorlar."
(FOTOĞRAF)