Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 100. yılını bir mesaj yayımlayarak kutladı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nün 100. yılını bir mesaj yayımlayarak kutladı. Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Yakın tarihimizin en anlamlı ve en büyük zaferlerinden biri olan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferimizin hatırasını, 100’üncü yıldönümünde bir kez daha yâd ediyoruz.
Çanakkale Zaferi, milletimizin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte ayrı bir yere sahiptir. Aziz milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiş, yeniden yazmıştır. Çanakkale’de, 1915’te bir kez daha görülmüştür ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır”.
Bu zafer, tarihimiz için bir başka önemi de, İstiklal Harbimizin yapılabilmesine ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük etmesidir diyen Bilgin; “Onun için bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı ve onurlu medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.
Hiçbir şüphemiz yok ki, aziz milletimiz, Çanakkale’den aldığı ilhamla, şehitlerimizin mirasına sahip çıkacak, ülkemizi tekrar ilelebet dünyanın ve medeniyetin geleceğine yön veren lider ülkelerinden biri yapacaktır” dedi.
Bakan Bilgin mesajını şöyle tamamladı: “Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü kutluyor; bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, 18 Mart Şehitler Günü’nde rahmet ve şükranla anıyorum”.