Arap turist akınına uğrayan Ordu doğa turizmiyle ön plana çıkıyor. Ordu'yu ziyaret eden Arap turistler konut ve fındık bahçesi satın alıyor. Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) ülkelerinden Ordu'ya akın eden turistler yoğun ilgi gsteriyor.

Ordu'ya 2018 yılında 111 bini yabancı 850 bin turist gitti. 111 bin yabancı turistin yaklaşık 80 binini Arap turistler oluşturuyor. Arap turistlerden 34'ü 2018 yılında konut ve arsa satın aldı. Arapların son 4 yılda kentte 113 konut aldığı açıklandı.

Ordu'da en fazla talep ise Fatsa ve Ünye ilçelerinde yaşanıyor. Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce yaptığı açıklamada, "İlimize gelen bu turistler, artık alışveriş de yapıyor. En fazla alışveriş, Fatsa ilçesinde oluyor. Buradan yoğun konut, fındık bahçesi ve arsa satın alıyorlar. Aybastı Perşembe Yaylası'nı yoğun ziyaret ediyorlar. Yaylaya yakın olduğu için Fatsa'ya daha çok ilgi var. Bu ilginin bu sene de devam edeceğini umuyoruz. Araplar, şu ana kadar ilimizde, 100'den fazla konut aldı. Son 2 yıldır ise fındık bahçesine rağbet gösteriyorlar. Ünye ve Fatsa'da konutun yanı sıra fındık bahçesi de satın alıyorlar. Araplar, Ordu'ya ilk geldikleri yıllarda Altınordu ilçe merkezinde yer arayışlarında bulunmuş ve konutla ilgilenmişti; ancak sonradan Ünye ve Fatsa ilçelerine yöneldiler. Alışveriş de buralarda daha çok." dedi.

Uğur Yüce, "Ülkemiz her ne kadar ekonomik bir darbeyle karşı karşıya kalsa bile milletimiz, devletine sahip çıktı. Yastık altında olan birikimlerini bozdurdular. Devletimiz bu konuda bazı önlemler aldı. Bu önlemler, pansuman tedbirler olmuş oldu; kalıcı tedbirler olmadı. Devletimizin esnafa ve inşaat sektörüne yönelik daha büyük, kalıcı tedbirler alması gerektiğini düşünüyoruz. İnşaat sektörünün canlanması için mevcut engellerin kaldırılması lazım. Bölgemize yabancılar ilgi gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda bu ilginin daha da artacağını gözlemliyoruz. Havalimanı ve ulaşım alanındaki diğer yol çalışmalarıyla Körfez ülkelerinden bölgemize ilgi artıyor. Şu anda inşaat, arsa ve gayrimenkul sektöründe durgunluk var; ancak alınacak tedbirlerle hükümetimizin çalışmasıyla bunun canlanmasını bekliyoruz." diye konuştu.