Artan enflasyon ve iğneden ipliğe her şeyin zamlanması ile maaşlar günden güne erimeye devam ediyor. Hal böyle olunca milyonlarca kişi kredi kartı kullanarak günü kurtarmaya çalışıyor. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile aralık ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 978,3 milyar lira oldu.

Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelecek mi? Hükümetten emeklilerin gönlünü alacak hamle Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelecek mi? Hükümetten emeklilerin gönlünü alacak hamle

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartlarının taksitlerine kısıtlama geleceğini, tamamen kaldırılabileceği mesajını vermişti. Kredi kartı ile ilgili ilk adımlar atılmaya başlandı. Taksit sınırlaması bir çok üründe azaltılırken bazı sektörde taksitlerin tamamen kaldırılması gündemde.

BDDK BANKALARI UYARMIŞTI

Öte yandan 2021'de de bir dizi önlem alınmıştı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) bankalara gönderdiği yazıda döviz ve altın işlemleri, vadeli mevduat, repo, hisse senedi vb. finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar, bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar nezdindeki vadesi gelmemiş diğer kredi risklerinin kapatılması, makul seviyelerin üzerinde nakit çekimi talebi, somut ve desteğin amacına uygun makul bir gerekçe olmaksızın başka bir bankaya ve aracı kuruma veya geçerli belgeler üzerinden tespit edilmiş ve mevzuata uygun ithalatların ödemesi haricinde yurt dışına transfer yapılması gibi kalemlerde hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtmişti. Ardından krediler kapsamında hassasiyet gösterilmesi gereken işlemlere kripto varlık işlemleri de eklenmişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.