19 Masyıs 1919'un 100. Yıl'ı kapsamında, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) turnuva düzenledi.

Futsal, bilek güreşi, masa tenisi ve dart turnuvasına okul içindeki öğrenciler katılırken, basketbol turnuvasına İlkadım İşitme Engelliler Meslek Lisesi öğrencileri de katıldı.

Atakum MTAL Yaşar Yıldırım Spor Salonu'nda gerçekleşen organizasyonda kıyasıya mücadeleler yaşanırken, final karşılaşmalarının ardından turnuva sona erdi. Basketbol turnuvasına katılan İlkadım İşitme Engelliler Meslek Lisesi, turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Basketbol Antrenörü Meftun Atalı, Atakum MTAL beden eğitimi öğretmenleri ve idarecileriyle birlikte 100. Yıl anısına böyle bir turnuva düzenlediklerini belirterek, "Turnuvaya antrenörlüğünü yaptığım İşitme Engelliler Meslek Lisesi basketbol takımını da dahil ettik. Takımdaki 3 oyuncu haziran ayında Dünya Kupası'na gidecek. Bu oyuncuları da burada oynatarak hem maç eksikliklerini gidermek hem de düzenlemiş olduğumuz şenliğin daha renkli geçmesini istedik. 100. Yıl anısına iyi bir turnuva oldu. Ter döken bütün oyuncuları kutluyorum" dedi. 

Furkan DEMİRAL