Altın fiyatlarının son dönemdeki dalgalı performansı, yatırımcıların gözünü çekmeyi sürdürüyor. Ünlü Ekonomist Mert Başaran, altın fiyatlarıyla ilgili flaş bir açıklamada bulunarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Emeklilikte flaş değişiklik! E-Devlet'te tek tıkla mümkün Emeklilikte flaş değişiklik! E-Devlet'te tek tıkla mümkün

BAŞARAN’DAN REKOR ALTIN TAHMİNİ

Mert Başaran, gram altının 3.333 TL olacağı tarihi açıklarken bu konuda yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarının gelecekteki durumu hakkında bir takım gelişmeleri açıklayan Başaran, yatırımcıların son dönemde nasıl bir strateji izlemesi gerektiğine dair tahminini paylaştı.

MERKEZ BANKASI’NIN ALTIN ETKİSİ

Geçtiğimiz haftalarda altın fiyatlarının rekor kırdığına ayak basan Başaran, Merkez Bankası'nın faiz kararlarının altın fiyatları üzerinde önemli bir etkisi olduğunu söyledi. Özellikle Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında gözlemlenen yükselişlere değinen Başaran, ons altın fiyatının düşüşünün dolar/TL kuru ile telafi edileceğini ve gram altında büyük bir düşüş beklenmemesi gerektiğini açıkladı.

SEÇİM DÖNEMİNDE ALTIN STRATEJİSİ

Başaran, yatırımcılara seçim dönemi hakkında da önemli bir tavsiyede bulundu. Başaran'ın önerisi, seçimden sonraki bir aya kadar altın yatırımında duraksayacağını söylerken, Bu dönemde yatırımcıların altın alım satımı yaparken daha temkinli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

GRAM ALTININ SEVİYESİNİ AÇIKLADI

Başaran, gram altın fiyatının 3.333 TL’ye ulaşma ihtimalinin oldukça yüksek olduğuna değinirken, "Şu anda baktığınızda yüzde 40 bir getirisi kalmış. Bu yüzde 40 getiri de çok olası. Yani 3.333 TL olmaması için bir sebep görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.