Adıyaman’ın Kahta ilçesinde Amatör Spor Haftası nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Halkın, düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Amatör Spor Haftası Kahta Diriliş Spor Kulübü ile Adıyaman Gücü Spor Kulüplerinin karşılaşmasıyla başladı.

Amatör Spor Haftası kapsamında düzenlenen programa Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kâhta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek ve vatandaşlar katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek amacıyla ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri bu yıl 9-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Sağlıklı ve başarılı bireyleri yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Kahta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek, “Sporda birlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizde her branşta amatör spor faaliyetlerini geliştirmek ve emanet edilen çocukların hem spor olarak hem de ahlak olarak olgunlaşmaları konusunda gerekli itinayı göstererek yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Tabana hükmeden belki profesyonel spor faaliyetlerinin de ihtiyaç duyduğu, onlara kaynak teşkil eden amatör spor kulüplerinin her türlü desteği hak ettiğini vurgulayan Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Amatör Spor Haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin düzenlenecek etkinlikler ile ülkemizde topyekûn spor bilinci ve kültürünün oluşturulması amaçlanıyor” açıklamasında bulundu.

Amatör spor haftası, ilçe tertip komitesince hazırlanan program doğrultusunda çeşitli spor branşlarında faaliyetlerin gerçekleştirilecek. Program 15 Ekim Pazar günü saat 12.00 de Adıyaman ve ilçelerinin katılacağı Kick Boks müsabakasıyla son bulacak.