Samsun'da son 6 ayda ekmeğe 3. kez zam yapıldı. 23 Kasım 2021’de 230 gram ekmek 2 TL’den satılırken, gramajı 200 grama düşürülüp 2 TL'den satılmaya başlandı. 21 Ocak’ta ekmek fiyatı yüzde 25 artırıldı. 2 TL'den satılan 200 gram ekmek 2,5 TL oldu.

Samsun’da ekmek fiyat tarifesine en son zam ise dün itibarıyla yapıldı. Yeni tarife ile birlikte 200 gram ekmeğin fiyatı 2,5 TL’den 3 TL’ye çıkartıldı. Samsun Medya Grubu mikrofonlarına konuşan vatandaşların bazıları Ramazan ayında ekmeğe yapılan zamma tepki gösterdi.

Yasemin ÇELİK.JPG

HALK EKMEKTEN ALIYORUM

Yasemin ÇELİK: İlkadım ilçesinde yaşıyorum ve ekmeği halk ekmekten alıyorum. Orada 2 lira. 3 lirayı biraz pahalı buluyorum. Bir de kalabalık olan aileler var. Onlar için biraz daha zor olabilir.

Ahmet YILMAZ.JPG

SABREDEMİYORUZ

Ahmet YILMAZ: Her geçen gün ekonomi kötüye gidiyor. Söylenecek pek bir şey yok. İnsanların da sabrı bir yere kadar. Kimse geçinemiyor. Zorlanıyoruz. Zengin etkilenmiyor ama onun sıkıntısını hep alt kesim çekiyor.

Ömer DİLMAÇ.JPG

HEP ZAM YAĞMURU

Ömer DİLMAÇ: Hayat pahalılığı gittikçe artıyor. Bundan 5 ay önceki gibi değil hiçbir şey. Devleti de eleştirmek doğru değil ama bu konulara da bir çözüm gerekiyor. Asgari ücrete bir zam geldi. Peşinden birçok ürüne zam yağmuru başladı. Markete gitmekte bile zorlanıyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Ayşe YILMAZ.JPG

GEÇİNMEK ZOR

Ayşe YILMAZ: Ekmeğe de sürekli zam geliyor. Geçinmek çok zor. İki kişilik bir aileyiz ama bizden kalabalık olanlar var. Allah onların yardımcısı olsun. Markete pazara gittiğinde bin liradan aşağı çıkamazsın.

Osman ARSLAN.JPG

ZAM İYİ OLMADI

Osman ARSLAN: Ekmeğe zam gelmesi iyi olmadı. Berbat bir durumdayız. Günde 5 ekmek alıyoruz. Bu da 15 lira yapar. Aldığımız maaş yetmiyor. Ekmeğe zam fazla. Bir ekmek en fazla 1.50 lira olmalı. Ama 3 TL oldu.

Mahmut BALCI.JPG

PAHALILIK ÇOK

Mahmut BALCI: Birçok ürüne zam geldi. Sadece ekmeğe değil. Bir yandan da bazıları elindeki ürünü fazla fiyata satmanın peşinde. Pahalılık çok. El insaf.

Osman TAŞKIN.JPG

ANLAMAK LAZIM

Osman TAŞKIN: Ekmek fakir fukaranın gıdası ama esnafa da hak vermek lazım. Un, akaryakıt, elektrik ve doğalgaz da pahalı. Bu duruma hükümetin bir çare bulması lazım. İnsanların da yapabileceği bir şey yok. İnşallah bu günlerde geçecek.

İlhan ARI.JPG

İSRAF EDİLMESİN

İlhan ARI: Ekmeğe zam geldi ama yapılmalı. Çünkü gramı da azaltılırsa israf da olmamış olur. Çünkü Afrika'da birçok insan aç. Bu duruma bu yönden bakıyorum.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN. 

27-zam tepkisi (1).jpg

27-zam tepkisi (2).jpg