KARABÜK (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "İktidarımız adeta şoför gibi. Şoför sürekli dikiz aynalarına bakarsa bir yere toslar. Biz önümüze bakacağız. O nedenle yeni Türkiye diyoruz" dedi.

Şahin, partisinin Karabük İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde, AK Parti döneminde Karabük'e yapılan hizmetleri örnekler vererek anlattı.

KARDEMİR'in AK Parti döneminde kurtulduğunu aktaran Şahin, Karabük’e yakışır bir il kongresi gerçekleştirildiğini ifade etti.

Karabük Üniversitesinin 43 bin öğrenciye ulaştığını ve rektörünü başarılı yönetimden dolayı tebrik ettiğini belirten Şahin, "Karabük'ün en büyük sorunlarından biri hava kirliliğiydi. Şu anda kirlilik Türkiye standartlarının çok altında. Doğalgazı da AK Parti Karabük'e getirdi. AK Parti iktidarıyla Karabük’ün hava kirliliği sorununu da çözdük. AK Parti iktidara gelmeseydi Karabük ve Safranbolu’nun en büyük sorunlarından birisi su olacaktı. AK Parti iktidarıyla su problemini çözmüş olduk" diye konuştu.

AK Parti iktidarının direksiyon başındaki bir şoför gibi olduğunu  söyleyen Şahin, şöyle devam etti:

"Geçmişte yaptıklarıyla övünen iktidar değiliz sadece. Geçmişte yaptıklarımızı halkımızla paylaşacağız. Yapacaklarımızın teminatı olarak da göstereceğiz onları ama biz önüne bakan projeler üreten iktidarız. İktidarımız adeta şoför gibi. Şoför sürekli dikiz aynalarına bakarsa bir yere toslar. Biz önümüze bakacağız. O nedenle yeni Türkiye diyoruz."

Karabük'te endüstri bölgesine sahip olmak istediklerini kaydeden Şahin, idarecilerin bunu sağlayacağına inandıklarını ifade etti.

Şahin, 2015 seçimlerinde de Karabük'ün partilerine eskiden olduğu gibi destek vereceğine inandığını söyledi.

- "Türkiye'yi zayıf bırakmak isteyenleri biliyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eski ve yeni Türkiye'den bahsederek aradaki farkı örnekler vererek anlattı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun rahatsızlığı nedeniyle Karabük programını iptal etmek zorunda kaldığını belirten Soylu, başbakanın çok yoğun çalıştığını ve Karabüklülere selam gönderdiğini aktardı. 

Türkiye'nin 13 yıldır büyük bir mücadele verdiğini belirten Soylu, "Türkiye'yi zayıf bırakmak isteyenleri biliyoruz. Etrafımızı ateş çemberine çevirerek Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak istemelerinin ne anlama geldiğini biliyoruz. Hangi oyun, tuzak, tezgahları yaparlarsa yapsınlar bu millet kendi hedeflerine gidiyor. Artık küçük düşünen değil, büyük düşünen Türkiye var. Sizler büyük bir devrim gerçekleştirdiniz" diye konuştu. 

"Ne söylerlerse söylesinler ne yaparlarsa yapsınlar, çözüm sürecini de paralele mücadeleyi de devam ettireceğiz" diyen Soylu, kendi uydularını da kendi uçaklarını da kendi arabalarını da yapacaklarını belirtti.

Soylu, 2015 seçimleri sonunda manşetlerin "Türkiye'nin zaferi", "Demokrasinin zaferi", "Milletin ve AK Parti'nin zaferi" olacağını ifade ederek, teşkilatından kapısının çalınmadığı tek evin kalmaması gerektiğini istedi.