Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası (ATSO) ile Isparta Ticaret Ve Sanayi Odası (ITSO) işbirliğiyle gerçekleştirilen program kapsamında Isparta’dan daha önce hiç şehir dışına çıkmamış 40 ortaöğretim öğrencisi ATSO ve Antalya’yı ziyaret etti.
Geçtiğimiz ay Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde bir araya gelen ve bölgenin sosyo-ekonomik ve kültürel alanlarda işbirliğinin artırılması ilkesini benimseyen ATSO ve ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri, bu çerçevede iki ilde yaşayan öğrencilerin tüm bölgeyi yakından tanımaları için ziyaret programları gerçekleştirilebileceğini belirtmişlerdi.
Toplantı sonrası düzenlenen ilk faaliyete ilişkin açıklamada bulunan ATSO Başkanı Budak “Biz ATSO olarak Antalya’yı, Isparta’yı ve Burdur’u coğrafya açısından, ekonomi açısından ve kültürel açıdan tek ve birleşmiş bir bölge olarak görüyoruz. Bu kapsamda bizimle aynı vizyonu paylaşan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen başkanlığındaki Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ile geçtiğimiz ay bir araya geldik. O toplantıda ekonomik işbirliği çalışmalarının yanı sıra sosyal bütünleşmeyi sağlayacak proje olarak da öğrencilerinin tüm bölgeyi tanıması için yapılabilecek faaliyetleri değerlendirdik. Toplantıda konuşulan sosyal faaliyetlerden ilkini Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ITSO tarafından belirlenen, daha önce şehir dışına çıkmamış ve maddi yetersizliklere sahip köy okullarında öğrenim gören 40 öğrenciyi Antalya’ya getirerek gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de tüm bölgeye ilişkin sosyal birlikteliği kuvvetlendirecek çalışmalarımız sürecek” dedi.
İLK DURAK ATSO
Ziyaret programı kapsamında öğrencilerin ilk durağı ATSO hizmet binası oldu. Antalya AB Bilgi Merkezi yetkilileri tarafından karşılanan öğrenciler, Antalya’nın yanı sıra Avrupa Birliği’nin temel kavramlarını ve merkez faaliyetlerini anlatan sunuma katılarak Antalya ve AB hakkında bilgi sahibi oldular.
OYUNCAK MÜZESİ VE AKVARYUM GEZİSİ
Öğrenciler ziyaretin ikinci durağında ise Antalya Oyuncak Müzesi’ni gezerek eğlenceli zaman geçirdiler. Son olarak Antalya Akvaryum’a giden öğrenciler dünyanın dört bir yanından gelen balıkları büyük bir ilgiyle inceleme fırsatı buldular.
İlk defa Antalya’ya geldiklerini ifade eden öğrenciler seyahatten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ettiler.