Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bakan Işık görüşme de, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin, halkın demokrasiye sahip çıkan kararlı duruşuyla başarısız olduğunu vurgulayarak, "TSK içinde yuvalanmış bir kısım hain tarafından yapılmaya çalışılan bu girişimde, halkımızın gösterdiği eşsiz kahramanlık ve demokrasiye bağlı destansı duruşu, milletçe olan birlik ve beraberliğimizi daha fazla kuvvetlendirmiştir. Bu süreçte verilen şehitlerimiz, NATO ve Avrupaülkelerini bir arada tutan insan hakları ve demokrasiye saygı değerleri konusunda, halkımızın demokrasiye herkesten daha çok bağlı olduğunu göstermiştir" diye konuştu.



"Askeri yapılanmamızı da köklü şekilde gözden geçirmekteyiz"
Bakan Işık, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün başarısızlığa uğratılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefon ile aramaları ve NATO adına Türkiye'ye verilen desteği ifade eden bildiri yayımlamalarından ötürü teşekkür ederek, "Darbe teşebbüsü sonrasında tüm devlet kurumlarımızın FETÖ/PDY mensuplarından ve örtülü destekçilerinden temizlenmesi temel önceliğimizi teşkil etmektedir. Bu kapsamda askeri yapılanmamızı da köklü şekilde gözden geçirmekteyiz. Hedefimiz, çok daha yetenekli, hazırlıklı ve tehditlere mukabele edebilirlik seviyesi yüksek bir silahlı kuvvetler oluşturmaktır. Bu geçiş sürecinde, NATO’ya ve Müttefiklerimize yönelik sorumluluklarımızın ve taahhütlerimizin asgari ölçüde etkilenmesi için gerekli tüm gayreti göstereceğimizi vurgulamak isterim" ifadelerini kullandı.

"Suriye’den kaynaklanan balistik füze tehdidinin 'düşük' olduğu yolundaki değerlendirmeleri paylaşmıyoruz"
"NATO'ya ve müttefiklerimize olan taahhütlerimiz de devam edecektir" diyen Bakan Işık şöyle devam etti: "Suriye’den kaynaklanan balistik füze tehdidinin 'düşük' olduğu yolundaki değerlendirmeleri paylaşmıyoruz. Suriye rejiminin elindeki balistik füze mevcudiyeti bizim için başlı başına bir tehdittir. Bu nedenle, Suriye’den kaynaklanan balistik füze tehdidi devam ettiği müddetçe, ülkemizin hava savunma yeteneklerinin takviyesinin sürdürülmesini gerekli görüyoruz."