Bakırköy Belediyesi, Yeşilköy Sahilinde bulunan Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde kurduğu Atatürk Müzesi ve İlhan Gülek Etnografya Müzesi’ni, Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünde düzenlenen törenle açtı.
Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Sanat Evi ve Kent Müzesi’nde oluşturduğu Atatürk Müzesi ve İlhan Gülek Etnografya Müzesi’ni, Cumhuriyetin 92’inci kuruluş yıl dönümünde düzenlenen törenle açtı. Çok sayıda sanatseverin de katıldığı açılış öncesinde, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları mini konser verdi.
MÜZENİN OLUŞUMUNA ÇOK SAYIDA KURUM KATKI SAĞLADI
Tarihçi, yazar ve halkbilimci İlhan Gülek’in koleksiyonlarının sergilendiği iki ayrı müzenin oluşumunda, Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi, Troya Folklor Araştırmaları Derneği, Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) olmak üzere çok sayıda kurum destek oldu. Destekçiler arasında Sabiha Tansuğ, Hıfzı Topuz, Üstün Asutay, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Perihan Ergun, İzzettin Baki, Remzi İren, Mamati Koleksiyon, Cengiz Şahin, Mustafa Göğebakan gibi ünlü sanatçılar ve koleksiyoncularında katkıda bulundu.
MÜZEDE 200 YILLIK KIYAFETLER SERGİLENİYOR
Yeşilköy’deki Atatürk Müzesi ve İlhan Gülek Etnografya Müzesi’nin açılışına katılan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da katıldı. Sanatçılar ve sanatseverlerin de katılımıyla müzenin açılışını gerçekleştiren Başkan Kerimoğlu, daha sonra sırasıyla iki ayrı müzeyi gezdi. Müzede birbirinden özel eserlerin sergilendiğini belirten Bülent Kerimoğlu, “Bugün Cumhuriyetimizin 92’inci kuruluş yıl dönümü, bütün ülkemize kutlu olsun. Böyle bir günde bizim açımızdan da çok anlamlı Bakırköy’de iki tane müzenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bir tanesi Atatürk Mezesi, diğeri Tarihçi-Yazar İlhan Gülek adına açtığımız etnografya müzesi. Şuanda bulunduğumuz mekanda İstanbul’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından Anadolu yöresel kıyafetleri, içerisinde 150-200 yıllık tarihi kıyafetler var. Anadolu’nun bütün renklerini içerisinde barındıran bütün folklorik özelliklerini bir arada bulunduran bir müze oldu” şeklinde konuştu.