Türkçe Yaz Okulu’na katılan 10 ülkeden 20 yabancı öğrenci çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacı ile Kütahya’ya geldi.

Dumlupınar Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen Türkçe Yaz Okulu programına katılan ve aralarında İran, Afganistan, Mısır, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Cezayir, Makedonya, Arnavutluk ve Ukrayna’dan gibi dünyanın farklı ülkelerinden öğrenciler kenti geziyor. Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim alan öğrenciler, Türkçe’nin yanı sıra Ebru, Resim, Çini, müzik gibi derslerle Türk Kültürünü de öğreniyorlar.

Öğrencilerin en sevdiği türkü ise ’Kütahya’nın Pınarları’. Mısır’dan Kütahya’ya gelen Mahmod Mustafa Ülkesinde Tarih Bölümü okuduğunu ve derslerini Türkçe olarak öğrendiğini ifade etti. Mahmod, "Türkçe yaz okulu için geldiğim Kütahya’yı çok sevdim" dedi.

Azerbeycan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi olan Raziye Rasulova ise, Türkiye’nin kendisi için çocukluk hayali olduğunu ve bu hayalini Kütahya’ya gelerek gerçekleştirmekten mutlu olduğunu belirtti.

Dzhennet Beibudova da, "Kütahya’ya gelmekten mutluyum. Kütahyalılar çok tatlı insanlar çok sempatikler. Yunus Emre Enstitüsün de okumakdan çok mutluyum" diye konuştu.

İchrak Gourari ise Türkiye’ye gelme hikayesini "Kütahya’ya gelince çok mutlu oldum. İnsanlarda çok iyi ve çok cana yakın kendi ülkemde gibi hissettim. Türkçe derslerinin yanı sıra Müzik ve el sanatları dersleri görüyoruz" diye anlattı.

Yunus Emre Enstitüsü Rehber öğretmeni Gülay Karakök, Türkiye genelinde 66 ülkeden 700’ü aşkın öğrenciyi misafir ettiklerini, enstitüsü olarak düzenledikleri Türkçe Yaz Kampına Kütahya’yı ilk kez dahil ettiklerini ifade ettiler.