"Tarihin Tanıkları Şehitlere Saygı Yolunda” etkinliği ile Çanakkale’ye giden Eskişehir Vosbağa Derneği üyeleri aldıkları toprağı Eskişehir’e ulaştırdılar.
Dernek üyeleri, Tepebaşı Belediyesi’nin Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi’nin 100. yıl kutlama programı çerçevesinde, Neo Plus AVM sponsorluğunda, Eskişehir’den Çanakkale’ye giderek Seyit Onbaşı Tabyası, Şahindere Gerçek Şehitliği, Şehitler Abidesi, Conkbayırı ve 57. Alay Şehitliği’nden aldıkları toprağı Eskişehir’e ulaştırdı. Eskişehir Vosbağa Derneği adına Nusret Şan, Başkan Ahmet Ataç’a toprağı teslim etti. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleşen teslim töreninde topraklar özel hatıra kutularında Garnizon Komutanlığı’nı temsilen Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Biçer’e, Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına Ekrem Dumulu’ya, Harp Mulülü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Hacı Şahin’e ve Neo Plus AVM Müdür Evren Kırcalı’ya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç tarafından teslim edildi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç “Şehitlerimizin kahramanlık ve cesaret destanıyla yoğrulan bu toprak tarihten geleceğe emanettir” dedi.