Sokağın nabzını tutan Samsun Medya Grubu, Samsunlulara "ABD’nin sık sık Türkiye’yi tehdit etmesini nasıl değerlerlendiriyorsunuz?” diye sordu. Samsunlular, Türkiye’nin çok büyük bir devlet olduğuna dikkat çekerek, ABD’nin tehditlerinin boşa olduğunu ifade etti.

İşte Samsunluların yanıtları…
AMERİKA BOŞA TEHDİT EDİYOR

İbrahim AHIZKALI: Amerika, Ortadoğu’da İsrail’i büyütüp tüm petrollere hakim olmak istiyor. Bize yapılan tehditleri ise gerçekleştiremeyecek. Çünkü çok güzel bir tutumumuz var. Devletimizin yapısı çok güzel. Şu anda görevde askerlerimiz var, o her şeye hazırız ama hiçbir şey yapamayacaklar. Askerlerimize güveniyoruz.  

AMERİKA PATRON TÜRKİYE İŞÇİ
Mücahit AKYOL: Amerika ile bağlantılı olduğumuzu düşünüyorum.  Amerika'yı patron, Türkiye'yi ise işçi olarak görüyorum. Genel olarak onlar ne derse gerçekleşiyor. Ben bu durumu hiç tasvif etmiyorum. Bir an önce bu sömürgecilikten kurtulmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Amerika'ya bağımlı olduğumuz sürece irtibatta olduğumuz sürece bu tehditlerin gerçekleşmesi çok zor. Bu devletle de bu şekilde baş edilmez güçlü olmamız lazım. 

TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR DEVLET
Mehmet ALİ: Sonumuzu hiç iyi görmüyorum. Başımızdaki insanlar bize farklı konuşuyor, onlara farklı konuşuyor ama bu tehditler asla gerçekleşemez.  Çünkü Türkiyemiz çok büyük bir devlet. Osmanlı’dan bu yana her şeyin altından kalktık bunun da altından kalkarız. 

TÜRKİYE’Yİ HER ZAMAN TEHDİT EDİYOR
Bahfuz SUGÜ: Amerika bildiğimiz üzere Türkiye'yi her zaman tehdit ediyor. Müslüman ülkelerin mağdur olmasını kendilerine muhtaç olmasını ve güçlenmesini istemiyor. Kendisine muhtaç olmayan ülkeyi sevmiyor. Eğer fırsat bulursa bu tehditler gerçekleşebilir. 

TÜRKİYE’Yİ ÇEKEMİYORLAR
Müzeyyen YAMANEL: Amerika ile aramızda bir geçimsizlik var. Nedeni ise Türkiye'yi çekemiyorlar. Yapılan tehditler de hiçbir şekilde gerçekleşemez. Bize gözdağı vermeye çalışıyorlar ama hiçbir şey yapamazlar. Türkiye güçlü bir ülke, kendini her şekilde koruyabilir.

ASLA BU TEHDİTLER GERÇEKLEŞEMEZ
Hasbi ÇELEBİ: Bu tehditler çok rahatsız edici bir durum. Sadece Amerika değil dış devletlerin hepsi oyunlarını Türkiye üzerinde oynuyor.  Birlik ve beraberlik olduğu müddetçe asla bu tehditler gerçekleşemez. Çünkü gördüğüm kadarıyla bizim askeri gücümüz çok iyiye gidiyor.  Ama bizler birlikten ayrılmamamız gerekiyor bu böyle olursa eğer bize asla bir şey olmaz. 

ÇOK TAVİZ VERİYORUZ
Vedat AKGÜL: Bana bu tehditler çok normal geliyor. Çünkü ülke olarak Amerika’ya çok taviz veriyoruz. Bu tehditlerinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Seçimler de bitti Amerika şimdi yavaştan isteklerini uygulanmaya başlar. 

TEHDİTLER HİÇ HOŞ DEĞİL
Nurettin ÖZAL: Bu tehditler hiç hoş değil, bu durumu hiç iyi bulmuyorum. Bu tehditler gerçekleşebilir diye dedüşünüyorum. Çünkü Amerikalılar bir ambargo koyabilir, bu konuda biraz tereddütlüyüm. 

TÜRKİYE'YE HİÇ BİR ŞEY YAPAMAZLAR
Sedat AKIN: Amerika bizi her zaman tehdit ediyor ama hiçbir şey yapamıyor. Türkiye'nin Amerika'dan bir şey almamamız gerekiyor. Amerika'nın tehditlerinin gerçekleşmesi de mümkün değil. Türkiye’ye bizim ülkemize hiçbir şey yapamaz.

Ebru ÖZTÜRK - Hande ONAT