Cavit AKGÜN/MUĞLA, () - MUĞLA il genelinde düzenlenen terörü protesto gösterilerinde 5 güvenlik görevlisinin hafif yaralandığı, 22 kişinin gözaltına alındığı ve 12 kişi hakkında muhafaza altına alma tedbiri uygulandığı bildirildi.
Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde artan terör olayları nedeniyle il genelinde terörü lanetleme, şehitleri anma eylem ve etkinlikleri yapıldığı belirtildi. Kimi yerlerde 10 binden fazla kişinin katıldığı eylem ve etkinliklerde protesto sınırlarının dışına çıkıldığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
"HDP binalarına yönelik zarar verme girişimlerinde de bulunulmuştur. Bu kapsamda 7 Eylül Pazartesi gününden 10 Eylül Perşembe sabahına kadar meydana gelen eylem ve etkinlikler esnasında Menteşe, Ortaca ve Marmaris HDP ilçe binalarının tabelalarına yönelik indirme eylemleri ile Marmaris'te ilçe binasına yönelik taşlı eylemler gerçekleşmiştir. Fethiye'de ise birkaç Doğu kökenli vatandaşımızın evlerine yönelik münferit taşlama olaylarından başka olay gerçekleşmemiştir. Meydana gelen bu olayların, güvenlik güçlerimizce etkin bir müdahaleyle daha da büyüyerek il geneline yayılması engellenmiş ve ilimizde kanun hakimiyetinden taviz verilmemiştir. Yukarıda ifade edilen eylem ve etkinliklerin önlenmesi sırasında 5 güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralanmış, 22 kişi gözaltına alınmış, 12 kişi hakkında muhafaza altına alma tedbiri uygulanmış, haklarında yasal işlemler sürdürülmektedir. Olayları gerçekleştiren diğer şüphelilerin tespit ve yakalanmaları çalışmalarına devam edilmektedir."

FOTOĞRAFLI