Niğde’de düzenlenen Nevruz Kutlamaları kar yağışı altında gerçekleştirildi.
Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlamalar yoğun kar yağışına rağmen renkli görüntülere sahne oldu. Ateşin üzerinden atlayan vatandaşlar yerlere düşerken, soğuktan üşüyen kimi vatandaşlar ise nevruz ateşinde ısındı.
Nevruz Kutlamaları Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Dünyanın en eski bayramlarından Nevruz’un birlik, beraberlik ve kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi.
Tokmak, Nevruz’un halkın ortak duygu ve düşüncelerini dile getiren, Türk kültürünün korunup yaşatılmasında önemli bir yeri olan mevsimlik törenler olduğuna dikkat geçerek: “ Nevruz Bayramı, binlerce yıldır, güçlü bir dayanışma ruhunu işaret etmektedir. Bu dayanışma ruhu, hepimize ilham kaynağı olmalıdır. Nevruz Bayramı Nevruz, uzun süredir Türkiye’de de resmi bayram olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler 2010 yılında aldığı bir kararla 21 Mart gününü Uluslararası Nevruz Günü olarak kabul etmiştir” dedi.
Kutlamalarda Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür Nevruz ateşini birlikte yaktı. Ardından birlikte demir dövdüler.
Havanın kar yağışlı olması nedeniyle nevruz ateşi söndü. Bunun üzerine görevliler ateşin üzerine benzin dökerek ateşi yakmaya çalıştı. Yanan Nevruz Ateşinin üzerinden atlayan vatandaşlar kutlamanın coşkusunu yaşarken atlamada başarılı olamayanlar büyük tehlike atlattı. Kimi vatandaşlar ise ateşin üzerinden atlarken düştü. Havanın soğuk olması nedeniyle bazı vatandaşlar üzerinden atlamak yerine nevruz ateşinde ısındı.
Halk Oyunları eşliğinde devam eden nevruz kutlamalarında Protokol üyeleri tarafından fidan dağıtıldı. Kutlamalar Nevruz Pilavı ve gözleme ikramının ardından son buldu.