Antalya’da öğrencilerine şiddet uyguladığı idari ceza alıp tayin edilen öğretmenin veliler peşini bırakmıyor. Muratpaşa ilçesindeki Atatürk İlkokulu’nda geçen kasım ayında yaşanan olayda göz bozukluğu yüzünden gözlük kullanmaya başlayan 3’üncü sınıf öğrencisi K.K.’ya, bir arkadaşı ’dört göz’ diyerek alay etti. K.K., bunun üzerine arkadaşını ensesinden tutup itti. Yere düşüp başı şişen öğrenci, durumu sınıf öğretmenine, o da K.K.’nin öğretmeni Bünyamin Y.’ye bildirdi.

‘Yanlışlıkla çarptı’
K.K.’yi sınıf tahtası önüne çağıran Bünyamin Y., “Sen her gün vukuata yol açıyorsun” diyerek azarladı. Bünyamin Y., iddiaya göre K.K.’nin gözlüğünü bir başka öğrenciye verip elindeki matematik kitabıyla başına vurmaya başladı. Aldığı darbeyle sol kaşı açılan K.K. kanlar içinde kalınca, sınıf öğretmeni çocuğun velisini arayıp okula gelmesini istedi. Okula gelen anne, müdür yardımcısıyla çocuğunu hastaneye götürüp kaşına dikiş attırdı. Olaydan sonra K.K.’nin sınıfı değiştirildi. Aile, öğretmenden şikayetçi oldu.

Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Bünyamin Y., geçen şubat ayında bir başka öğrencinin de kulağını çekip moratttığı iddiasıyla 30’da 1 maaş kesintisi cezasıyla cezalandırılıp görev yeri değiştirildi. Bir başka okula tayini çıkan öğretmen hakkında, K.K.’yi yaraladığı iddiasıyla Antalya 22’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Davanın ikinci duruşmasında, pedagog eşliğinde ifadesi alınan K.K., “Öğretmenim matematik kitabıyla üç kez başıma vurdu” dedi. Öğretmen Bünyamin Y. ise “Tahtanın önünde ’Geç yerine’ diyerek elimdeki kitabı salladım. Kitap elimden fırlayıp öğrencinin yüzüne çarptı” iddiasında bulundu.
Mahkemede tanıklık yapan okul müdürü Ali Demir de olay günü sınıfa gittiklerinde K.K.’nin kaşının kanadığını, diğer çocukların da ağladığını gördüğünü söyledi. Mahkeme, K.K.’nin sol kaşındaki yaranın kalıcı olup olmadığının tespitinin yapılmasına karar verip duruşmayı erteledi.