Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Samsun’dan milletvekili seçilen Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ile Orhan Kırcalı, AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığındaki parti üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.
Bakan Kılıç ve beraberindekiler ilk olarak Havza, Vezirköprü, Ladik, Asarcık ve Kavak ilçelerindeki parti üyeleriyle bir araya geldi. Daha sonra AK Parti İlkadım İlçe Başkanlığına gelen Bakan Kılıç ve milletvekilleri burada partililere seçim çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.
İlk olarak AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un partililere seslenmesinin ardından AK Parti Samsun Milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt, Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan’da parti üyelerine teşekkür ettiler.

“BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK. BU SEÇİMDE HERKES KAZANDI”
Daha sonra partililere teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “1 Kasım’da beklediğimizin üzerinde güzel bir sonuç elde ettik. Halkımız çok önemli bir mesajı yine bize verdi. Tıpkı 7 Haziran’da verdiği gibi. 1 Kasım seçiminin bana göre çok özel kılan bazı sonuçları var. Ben burada 3 sonucu çok önemli kılıyorum. Birincisi, seçimin güvenlik içinde geçmiş olması, ikincisi Türkiye genelinde ortalaması yüzde 85 ama Türkiye geneli katılım yüzde 87’lerde yurt dışı da eklendiğinde yüzde 85’lik katılımla Türk demokrasi tarihine çok önemli bir aşama kaydettiğimiz bir seçimdir. Üçüncü olarak da, uç partilere doğru yönelmiş vatandaşlarımızın tekrar merkezde AK Parti çatısı altında birleşmeleridir. İçinde bulunduğumuz coğrafyada biliyorsunuz ayrışmalar, marjinal gruplara yönelmeler çok sık yaşanırken, Türkiye’de dünya standartlarında bir seçim gerçekleşmiş. Bize bundan sonra düşen görev, hedeflerine çok daha hızlı bir şeklide yol almaktır. Çünkü Türkiye seçim döneminde 5-6 aylık gibi bir dönem kaybetti. Bu seçimin kaybedeni yok. Bu seçimde herkes kazandı. Yalnızca ‘hayır’ siyaseti yapanlar kaybetti. Terörden beslenerek siyaset yapanlar kaybetti. Blok siyaseti yapanlar kaybetti. Onun dışında bütün vatandaşlarımız kazandı. Ne mutlu bize” dedi.

“MİLLET HER ZAMAN EN DOĞRUSUNU SÖYLER”
13 yıldır iktidar yürüyüşlerine devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “2001 yılında kurulan partimiz, kurucu genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 Kasım 2002 yılında ilk kez iktidara geldi. O günden beri 13 yıldır iktidar yürüyüşümüz devam ediyor. 7 Haziran’da ufak bir dönem oldu. Biz 7 Haziran’da da sandıktan çıkan sonucu milli iradeye saygı gösterdik. Milletimiz 1 Kasım seçimlerine giderken bunu sandıkta değerlendirdi. Biz her zaman milletimizin yanında olduk. Hiçbir zaman milletimizin söylediğine kırılmadık. Şimdi bazıları Samsun’da diyor ki, ‘kırgınız, üzgünüz’ biz hiçbir zaman kırılmadık. Millet her zaman en doğrusunu söyler. Her zaman milletimiz için çalıştık. Oyla ölçmedik. Demokrat olmamakla itham edenler, milletinin verdiği mesajı anlamamakla itham edenlere sadece şunu söylüyorum, biz her zaman öz eleştirimizi yaptık. Ama sizin yaptığınız açıklamalar milletimizin size ne söylemek istediğini halen anlayamadığınız anlamına geliyor. İnşallah sizde bir gün anlarsınız. Çünkü biz anladık” diye konuştu.
“BU ÜLKENİN GELECEĞİNE KAST EDENLERİN ÖNÜMÜZDE DURMA ŞANSI YOKTUR”
Kimsenin bu ülkenin geleceğine kimsenin kast edemeyeceğini ifade eden Bakan Kılıç, “Bu yolu biz beraber yürüdük. Kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kimse fitne sokamayacak. Fitne sokmaya çalışanlarında karşısında biz duracağız. Bu nereden gelirse gelsin. Paralelinden de gelirse aynı, dikeyinden de gelirse aynı. Hiçbir şekilde bu ülkenin geleceğine kast edenlerin önümüzde durma şansı yoktur. Çünkü biz inanıyoruz. Biz bu millete inanıyoruz. Biz medeniyetimize inanıyoruz. Bu uğurda oy vermek isteyenlerin yüreğine bu düşünceyi veren rabbimize inanıyoruz. Dolayısıyla rabbim bizleri mahcup etmesin” şeklinde konuştu.