Almanya'da resmi temaslarda bulunan Suudi arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr, mevkidaşı Sigmar Gabriel ile düzenlediği basın toplantısında, bazı Arap  ülkeleri ile Katar arasında son günlerde yaşanan gerginliğe dair açıklamalarda  bulundu.

Bölgedeki son gelişmeleri Alman mevkidaşına anlattığını belirten  Cübeyr, Katar'ın uzun yıllardır belli organizasyonları destekleme konusunda  adımlar attığını ve bu konuda bir işbirliği imkanı bulamadıklarını  anlattı.  Katar'ı kardeş ve ortak ülke olarak gördüklerinin altını çizen Suudi Bakan, "Ama  kardeş kardeşine yanlışın ne olduğunu söylemeli. Kendine çeki düzen versin diye  tavsiyelerde bulunmalı.'' dedi.

Cübeyr, güvenlik konusunda Almanya ile  işbirliğinin gayet iyi  olduğunu ve bunu daha da geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Terörizmin  dini, ahlakı, insanlığı ve devleti olmadığını vurgulayan Cübeyr, ''Terörizmi  bitirmek için çalışmalıyız. Müttefiklerimizle aşırı düşüncelere karşı birlikte  hareket etmeliyiz. Arabistan bu konuda  kendine düşen görevi yapmaktadır.'' diye  konuştu.

Gabriel'den gerilimi azaltma çağrısı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de Almanya ve Avrupa olarak  Körfez'deki gerilimin artmamasını istediklerini söyledi.

Kuveyt'in arabuluculuk girişimlerini olumlu bulduklarını kaydeden  Gabriel, gerilimin düşürülmesi için kendi üzerlerine düşen bir durum olması  durumunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Alman Bakan, bölgede  yaşanan gerilimin DEAŞ'e karşı mücadeleyi sekteye uğratmaması gerektiğini  belirterek, ''Almanya ve Avrupa olarak Körfez'deki gerilimin artmamasını  istiyoruz.'' dedi.