Mustafa ERCAN/MERSİN, () - Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü (MDOB) sanatçıları sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklarla bir araya geldi. Miniklerle enstrümanları tanıtan sanatçılar, bir de mini bir konser verdi.
Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda gerçekleşen etkinlik için yurda MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aslı Utkun Engin ile birlikte gelen sanatçılar, 0-18 yaş arası 83 kişiye beraberlerinde çeşitli hediyeler getirmeyi de ihmal etmedi. Hediyeleri yurt görevlilerine teslim eden sanatçılar daha sonra etkinliğin yapılacağı salona geçti. Burada Yurt Müdürü Faruk Azgıt tarafından karşılanan sanatçılardan bazıları miniklerin yanına giderek kucaklarına alıp sevdi.
Orkestranın yerini almasının ardından, Orkestra Müdürü Aydoğmuş salonu dolduran miniklere tüm enstrümanları tek tek tanıttı. Birçoğu hayatında ilk kez gördüğü enstrümanlarla da yakından ilgilendi. Ardından da orkestra miniklere mini bir konser verdi. Daha sonra koro sanatçıları sahne alarak şef Anıl Aydın yönetiminde Türk bestecilere ait eserleri seslendirerek sevgi evlerinde kalan çocuklara keyifli anlar yaşattı.
MDOB Müdürü Aslı Utkun Engin, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklarla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Sanatçı arkadaşlarımızla birlikte küçük kalplerle müziğimizi paylaştık. Onların hayatında o kadar önemli ki güzel bir pencere açtığımıza inanıyorum. Amacımız bu çocukları, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin çocuk temsillerinden başlayarak sanatımızın için almak ve paylaşmaktır. Çok mutluyuz. Etkinliklerimizi burada devam ettireceğiz."
Mersin Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu Müdürü Azgıt ise, etkinliğe katılan MDOB sanatçılarına teşekkür ederek, kurumda çocuklar adına bu tür programların tekrarını beklediklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI