GİRESUN (AA) - Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 80 bisikletçi, "Karadeniz-Giresun Bisiklet Festivali" kapsamında düzenlenen yayla turuna katıldı.

Giresun İl Kültür Müdürlüğü ile Piraziz Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen festivale katılan 80 bisikletçi, şehir merkezinden araçlarla yaklaşık 2 bin rakımlı Kümbet Yaylası'na gitti.

Buradan Uzundere-Pınarlar istikametini takip ederek Kulakkaya Yaylası'na ulaşan bisikletçiler, belirlenen yerlerde molalar vererek fotoğraf da çekti.

Dernek Başkanı Engin Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin çeşitli illerinden bisikletçilerin tura katıldığını söyledi.

Katılımcıların çoğunun, Karadeniz'e daha önce gelmediğini anlatan Güler, gezilerinin devam edeceğini, yarın Bektaş Yaylası'na geçeceklerini dile getirdi. 

Gezinin çok güzel geçtiğini vurgulayan Güler, "İlk olmasına rağmen herkes memnun, amatör ruhla gidiyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok" diye konuştu.

Katılımcılardan Alper Elmas ise güzergahın biraz zorlu olduğunu belirterek, "Hava sıcak ancak ekip su konusunda yardımcı oluyor. Şu an için sıkıntı yok. Yeşillik çok güzel. İstanbul'dan geliyoruz, böyle yerlere çok alışık değiliz, çok hoşumuza gitti" ifadelerini kullandı.