Soğuk hava, Ardahan’da etkisini sürdürüyor. Zaman zaman hava sıcaklığı eksi 20 derece kadar düştü. Dondurucu soğuklar nedeniyle Nehir, göl ve çeşmeler buz tutarken araçlar çalışmaz hale geldi.
Dondurucu soğuk nedeniyle Türkiye-Gürcistan sınırındaki Aktaş Gölü'nün yüzeyi tamamen dondu. Ardahan'ın Çıldır İlçesi'ne bağlı Kenarbel Köyü yakınlarında bulunan Aktaş Gölü’nün donması sonrası Köy sakinleri, gölün yüzeyinde oluşan buz tabakalarını kırarak, hayvanlarının su ihtiyaçlarını gideriyor.




Köyde yaşayan Günay Göktaş, Aktaş gölünün 1 ay erken donduğunu söyleyerek, ’’Gürcistan ile sınırız. Aktaş Gölü yaklaşık 4 gündür dondu. Hayvanlarımızın su ihtiyacını kıyı kenarındaki buzları kırarak sağlıyoruz.’’ Dedi.
ARAÇLAR DONDU

Soğuk havadan dolayı birçok otomobil çalışmadı. Araçlarını çalıştıramayan vatandaşlar başka otomobillerin aküsünden takviye yaparak çözüm bulmayı denedi.



Çalışmayan araçlar sanayi esnafının yüzünü güldürdü. Sanayi esnafından Kenan Alan, ’’Ardahan’da soğuk havanın etkili olmasından dolayı araçlar donmakta ve zarar görmekte. Donan araçları ancak takviye ile sıcak su ile ısıtmayla çalıştırmak mümkün olabiliyor." Şeklinde konuştu.
Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Ardahan'da gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 20 derece olarak ölçüldü.


Ülke Haber