Mardin’in Kızıltepe ilçesi İpek Mahallesi’nde ikamet eden Yusuf Gökalp’ın 2’nci çocuğu olan 8 yaşındaki Melih, doğuştan halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası. Maddi imkanı olmayan aile Melih’in tedavisi için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Baba Gökalp, 5 yıl önce eşiyle boşandıktan sonra çocuklarına hem babalık hem annelik görevini yapıyor. Gökalp, hasta olan çocuğunun Allah’ın kendilerine verdiği bir hediye olarak görüyor.

Çocuğunun bakımından hiç rahatsız olmadığını dile getiren babanın tek sıkıntısı ise maddi imkanlarının yetersiz olması. İlaçlarının çoğu kozmetik olduğu için karşılayamayan baba, yetkilerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

“İLAÇLARI ÇOK PAHALI, KARŞILAYAMIYORUZ”

Maddi imkanlardan dolayı Melih’in ilaçlarını alamadıklarını anlatan baba Gökalp, “İlaçları pahalı ve kozmetik ilaçlardır. Maddiyat yüzünden bu ilaçları kullanamıyoruz. Bunlar Melih’in acılarını biraz dindirebiliyor. İlaç kesildiğinde derisi çok katılaşıp vücut çatlamaları, eklem yerleri ve ayakaltında çatlamalar oluyor. 5 yıl önce anneleri ile ayrıldık, Bir de 11 yaşında bir oğlum var ortaokula gidiyor. Çocuklarıma hem annelik hem babalık yapıyorum Onları bırakıp çalışmaya gidemiyorum. Sadece aldığımız 850 TL bakıcı maaşı var. Kirada kalıyoruz. Bunun yaklaşık 500-600 lirası kira ve faturalara gidiyor. Geriye kalan 300 lira Melih’in şampuan ile sabununa yetmiyor. Eskiden kaymakamlıktan yardım alıyorduk yardımımız kesildi gidip sorduğumuzda ilaçların kozmetik ürünü olduğu için prosedür dışında olduğunu yardım edilmeyeceğini söylediler. Bizden daha maddi durumu kötü olan ailelere yardım amaçlı kestiğini söylediler. Biz de Melih’in de sosyal yardım alma ihtiyacı olduğunu söyledik. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan Melih'in acılarını dindirmek için yardımcı olsunlar. Yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istiyoruz” dedi.

“HİÇ ARKADAŞIM YOK”

Hastalığından dolayı büyüyünce doktor olmak istediğini belirten Melih Gökalp ise şu ifadelerde bulundu:

"8 yaşındayım ve hep yalnızım, hastalığımdan dolayı dışarıya çıkamıyorum, arkadaşlarımla oynayamıyorum, eğlenemiyorum onun için hiç arkadaşım yok. Olsaydı ben de mutlu olurdum hastalığımdan dolayı herkes benden korkuyor, yetkililer bize yardım etsin onların da çocuğu vardır. Çocuklarına iyilik yapıyorsa bize de yardım etsinler tedavi olmak istiyorum. Arkadaşlarım gibi okula gitmek istiyorum.”