Karate Milli Takımı, Mısır’da düzenlenen Karate 1 Premier League’in Şarm El Şeyh etabını 5 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplamda 12 madalya ile zirvede tamamladı.
Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan ve karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen ‘Karate 1 Premier League’in Mısır etabında milli sporcular başarılı sonuçlar elde etti. Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen organizasyona Türkiye 11 kadın, 15 erkek sporcuyla katıldı. Kulüp bazında da katılımın olduğu turnuvada Türkiye Büyükler Milli Takımı temsil etti. Milli karateciler, 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile genel klasmanda ilk sırayı kimseye kaptırmadı. Ev sahibi Mısır’ın 4 altın, 2 gümüş, 7 bronz madalya ile ikinciliği elde ettiği turnuvayı, Mısır’ın Smouha Spor Kulübü 2 altın ve 2 bronz madalya ile üçüncü sırada tamamladı.
Altın madalyalar, bayanlar ferdi kumitede 50 kiloda Serap Özçelik, 55 kiloda Tuba Yakan, 68 kiloda Şeyda Burucu, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu’dan geldi. Erkeklerde ise ferdi kumitede 60 kiloda tatamiye çıkan Aykut Kaya altın madalya alarak göğsümüzü kabarttı.
Bayanlar ferdi kumite 61 kiloda Merve Çoban, erkekler ferdi kumite 84 kiloda Ziya Yaşar ile ferdi katada Mehmet Yakan gümüş madalya kazandı. Kumite 84 kiloda Uğur Aktaş ve kumite +84 kiloda Enes Erkan ile Rıdvan Kaptan da şampiyonayı bronz madalya ile noktalayarak genel klasmanda lider olmamıza katkıda bulundu.
Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan erkek kata takımı ise bronz madalyanın sahibi oldu.
Bu sonuçlarla Büyükler Karate Milli Takımı, 19-22 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek 50. Avrupa Karate Büyükler Şampiyonası öncesi umut vaat eden bir grafik çizdi.