Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, "Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nun taşınması ile ilgili kutsal vatan toprağımı bir avuç çapulcuya terk etmek kimsenin hakkı değildir” dedi.
Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, konuşmasına 24 Şubat 2015 Salı günü Akçadağ ilçesinde görev uçuşu sırasında düşen uçaklarda şehit olan 4 pilotunu anarak, “Subaylarımıza Allahtan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil dilerim. Türk silahlı kuvvetlerimizin ve Türk milletinin başı sağolsun” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM grup toplantısında Süleyman Şah Türbesinin operasyonla nakli ve Saygı Karakolunun imhası ile ilgili olarak Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel ile ilgili sözlerine değinen İl Başkanı Erdem, “Sayın Cumhurbaşkanı muhtarlar toplantısında Genel Başkanımıza atfen talihsiz sözler sarf etmiştir. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli daha önceleri Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu ile ilgili olarak "ihtiyaç olduğu anda oraya gidilecek ve Süleyman Şah Türbesi ile Saygı Karakolu savunulacaktır denilmişti. Kim savunacak tabii ki Türk Ordusu. Türk Ordusunun başında kim var? Genel Kurmay Başkanımız Orgeneral Sayın Necdet Özel var. Sayın Özel "Suriye de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretleri nedeniyle nakil operasyonun gerçekleştirildiğini" ifade etmiştir” dedi.
Türbe ve karakolun naklini değerlendiren Erdem konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Neden ne olursa olsun, vatan toprağı ölümüne savunulması gerekirken Devlet yetkilileri başta Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, Genel Kurmay Başkanı ve Sayın Milli Savunma Bakanı dizi izler gibi operasyonu kaçışın rahat izlemek için ceketlerini dahi çıkarmışlar. Bu manzara Türk Milleti’ni ağır bir şekilde yaralamıştır. Tabii ki Liderimiz Sayın Devlet Bahçeliyi de çok derinden yaralamıştır. Elbette Trük Milleti’ni kahreden ve bu acıyı yaşatanlara söylenecek birçok söz vardır benim. Kutsal vatan toprağımı bir avuç çapulcuya terk etmek kimsenin hakkı değildir. Peygamber ocağı gözüyle baktığımız ordumuzun acziyeti mi var ki güvenlik sorunu olsun? Askerimizin başına çuval geçirildi sineye çektik, uçağımız düşürüldü, gencecik subaylarımız şehit oldu, sineye çektik. Vatan toprağı gitti Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bunuda mı sineye çeksin? Dün, Kuzey Irak’ta "Kürdistan Devleti kurulacak" ifadeleri konuşulurken, bile bir durum savaş sebebidir" diyenler bugün sözde Kürdistan başkanını halılarla makamında ağırlayanları görünce kahroluyoruz.”