Atatürk Havalimanı'nda ACT Havayolları personeli ve pilot arkadaşları tarafından karşılanan cenazeler önce işlemlerinin yapılması için Türk Hava Yolları Kargo Binasına götürüldü. Cenazeleri uçaktan indirildiği sırada apronda karşılamaya gelen ACT personelinin göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenazelerin kargo işlemleri tamamlandıktan sonra cenaze namazı için Ataköy 5. Kısım Camiine götürüleceği bildirildi. Hayatını kaybeden 4. Personel Melih Aslan'ın cenazesinin ise daha sonra getirileceği açıklandı.

ABD ÜSSÜ KALDIRILDI

Kırgızistan'ın Bişkek kentindeki havalimanına inişi sırasında düşen ve olayda hayatını kaybeden ACT Havayolları pilotlarının cenazelerini karşılamaya gelen  ve isminin açıklanmasını istemeyen bir pilot  arkadaşı 2014 yılına kadar bu havalimanında ABD askeri üssü olduğunu belirterek, " Sanırım 2014 yılının Temmuz ayında Bişkek Manas Askeri üssü kapatıldı. Bu üssü hem ABD'liler ve hem de Ruslar kullanıyordu. Üs kaldırıldıktan sonra yani o tarihten bu yana ben de o meydana çok indim. Kötü hava şartlarında inişlerde gerçekten zorluk çekiyorduk. Tabi her şey 15 gün içinde belli olacak. Teknik olarak inceleme bittikten sonra gerçekler meydana çıkacak. Her iki arkadaşımızı da çok iyi tanırdım. Çok iyi pilotlardı. Allah rahmet eylesin" dedi.

Bu arada THY'de görevli bir yer personeli de Bişkek Havalimanı'nın çok sorunlu olduğunu belirterek,  "Geçtiğimiz ay sanırım 2 veya 3 THY uçağı  kötü hava şartları nedeniyle Bişkek'e inemeyip Almatı'ya yönlendirildi" dedi.