Rûdaw'ın haberine göre; HDP'li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili TUĞBA HEZER'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiğini söyledi. Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.



"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI" SUÇLAMASI

Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyarette "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

FEZLEKE OYLAMASI YAPILACAK

TBMM'de fezlekesi bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesi 350 oyla, ikinci maddesi ise 357 oyla kabul edilmişti. Teklifin ikinci tur oylaması Cuma günü yapılacak. Değişikliğin referanduma gidilmeden kabul edilmesi için 367, referanduma gitmesi için ise en az 330 oy çıkması gerekiyor. TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman dışında Ak Parti'nin 316, CHP'nin 133, MHP'nin 40, HDP'nin ise 59 milletvekili bulunuyor. Bir milletvekili ise bağımsız.

Kaynak: Rudaw