Mardin’in Kızıltepe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Nevruz bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kaymakamlık binası yanında yapılan kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Şiirler, müzik dinletileri, halk oyunları ve çeşitli yarışmalarla etkinlik devam etti. Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş önce nevruz ateşini yakı ve ardından üzerinden atlayarak etkinliğin açılışını yaptı. Program sonunda ise 2 bin 500 kişiye pilav ikram edildi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sürekli Ortaokulu İngilizce öğretmeni Ebru Eskalen yaptı. Eskalen, “Baharın başlangıcı olan Nevruz bayramınız kutlu olsun, mübarek olsun. Önümüzdeki yeni yıl cümlemiz için halkımız için bolluk olsun bereketli olsun” dedi.
Pilav ikramı sırasında bir açıklama yapan Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ise “Kızıltepe ilçemizde Nevruz programı gerçekleştirdik. Nevruzun anlamı baharın gelişi diriliş bolluk bereket demek biz de nohutlu pilav ikram ediyoruz. Yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir yemek hazırladık. İnşallah bolluk huzur noktasında iyilik sevgi saygı noktasında olur. İnşallah her türlü şiddet çocuğa karşı kadına karşı toplumsal şiddet bunlar son bulur ümidiyle bütün herkesin nevruz bayramını kutluyoruz” diye konuştu.