Şehitkamil Belediyesi Dülük Baba Sosyal Tesisinde okul öncesi eğitim gören anaokulu öğrencileri, yumurta boyama etkinliği düzenledi. Sulu boya ile yumurtalar üzerinde boyama yapan öğrenciler, bir birinden farklı resimler oluşturdu.
Okul öncesi eğitime büyük katkılar sunan Şehitkamil Belediyesi, Sosyal Tesislerinde açmış olduğu Anaokullarıyla, çocukları geleceğe emin adımlarla hazırlıyor. Şehitkamil Belediyesi Dülük Baba Sosyal Tesisi Anaokuluna gelen minik öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde yumurta boyama etkinliği düzenledi. Çocuklar, eline aldıkları boya fırçaları ile hem gönüllerince yumurtalar üzerinde çeşitli şekiller çizdi hem de renkleri öğrendi.
Dülük Baba Sosyal Tesisi Anaokulu Öğretmeni Songül Demir, “Bugün öğrencilerimiz ile birlikte yumurta boyama etkinliği düzenledik. Önce çocuklarımızla birlikte yumurtaların içini güzel bir şekilde boşaltıyoruz. Daha sonra çocuklarımıza bu yumurtaları istedikleri renge boyatıyoruz. Çocuklarımıza burada hem renkleri öğrenme açısından büyük katkı sunuyoruz hem de bu etkinlikle birlikte onları eğlendiriyoruz. Sınıfımız oldukça kalabalık olduğu için onların eğleneceği etkinlikler seçiyoruz. Çünkü çocuklarımız eğlenerek öğreniyorlar. Çocuklara sıkıldığı zaman asla bir şey öğretmek mümkün değildir ve çocuklarımıza öğrenecekleri şeyleri de mutlaka öğrenebilecekleri faaliyetler tercih ediyoruz” dedi.
Çocuklarını Dülükbaba Sosyal Tesisi Anaokulu’na getiren veliler ise, “Ev hanımları olarak, Dülük Baba Sosyal Tesisi Aile Merkezi’ne gelerek burada çeşitli faaliyetlere katılıyoruz. El beceri kursunda eğitim görerek dikiş nakış öğreniyoruz. Bunun yanı sıra Sosyal Tesiste bulan Anaokuluna ise çocuklarımızı getiriyoruz. Çocuklarımız buradan alacakları eğitimlerle okul öncesine daha iyi hazırlanıyor. Bugün de çocuklarımızın yumurta boyama etkinliğine katıldık. Çocuklarımız mutlu ve neşeli bir şekilde hem yumurta boyadılar hem de renkleri öğrendiler. Hocalarımız çocuklarımız ile en iyi şekilde ilgileniyorlar. Veliler olarak çocuklarımıza böylesine anlamlı bir hizmeti sunan Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.