Bilecik’in Bayırköy Spor antrenörü Burhan Saltan, Bilecik Edebali Spor, Vezirhan Spor maçının tekrar oynatılması kararı alınmasının ardından sosyal medya üzerinden Bilecik Futbol Tertip Komitesi’ni eleştirerek ağır sözler sarf etti.
Geçtiğimiz günlerde oynanan Karaköyspor, Bilecik Edebali Spor maçı öncesi, gözlemcisi Sedat Kara’ya mazeretinin bildirip gerekli tüm imzaları attıktan sahadan ayrılan Bilecik Edebali Spor Başkanı Vahdettin Tekik, Karaköyspor’lu idarecilerinin itirazı üzerine Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yönetici olmaması nedeniyle iptal edilen maçla ilgili dün toplanan Disiplin Kurulu, Bilecik Edebali Spor Başkanı Vahdeddin Tetik “Uyarı” cezası verirken, Futbol Tertip Komitesi 7 üyenin oy birliği ile almış olduğu karar ile Bilecik Edebali Spor, Vezirhan Spor maçının tekrar oynanması yönünde oldu.
Bu karar sonrası Bayırköy Spor antrenörü Burhan Saltan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bilecik Edebali Spor, Vezirhan Spor maçının tekrar oynanması kararının utanç kararı olduğu belirterek, “Kulüp bir yönetici üzerine kurulmamıştır. Yönetici bulamıyorsa sorun kulübündür. Bir önceki maçta tutanak tutulmuş olduğunu bilen Edebalispor tedbirli olmalıydı. Sezon boyunca kulübesinde yönetici bulundurmayan Edebali Spor‘un bu yaptığı ilk değildir. Kirli oyunlar sonucu bu karar alınmıştır. Edebalispor koruma altına alınmıştır bu kararın yönetici bulunmadığından hükmen alınmalıydı. Bu sezon yine aynı kulüp U-17 takımının aynı karardan dolayı hükmen yenik sayılmış ve ligden ihraç edilmiştir. Hak alınacaktır ve hakkımızın, davamızın takipçisi olacağız. Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), Futbol İl Temsilciliği’ni ve Tertip Komitesi’ni esefle kınıyorum. Spor sevgi, dostluk, kardeşliktir, ama Bilecik Futbol Tertip Komitesi’nin yaptığı kalleşliktir” dedi.
Bu arada Bilecik ASKF yetkilileri ise, bu kararı Futbol Tertip Komitesi 7 üyesinin oy birliği aldığını belirttiler.