Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk-Sağlık Sen) üyesi sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı önünde tabutlu eylem yaptı.
İş bırakan Türk-Sağlık Sen üyeleri, İbn-i Sina Hastanesi önünde toplandı. Burada oluşturdukları kortejle Sağlık Bakanlığı’na yürüyüşe geçen eylemciler, omuzlarında vefat eden sağlık çalışanlarının konulduğu temsili tabutları taşıdı. Ellerinde sendika bayrakları da taşıyan eylemciler sloganlar attı. Bakanlığın önüne gelen grup, üzerlerinde “Merhume: Acil Tıp Teknisyeni Vefat Nedeni: Ambulans Kazası”, “Merhum: Doktor Vefat Nedeni: Sağlıkta Şiddet”, “Merhume: Hemşire Vefat Nedeni: Bulaşıcı Hastalık” yazan tabutların arkasında gıyabi cenaze namazı kıldı.
Grup adına basın açıklaması yapan Türk-Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, genel yetkili sendika olan Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’i iktidarın yandaşlığını yapmakla suçlayarak, “Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır. Çalışanların yüzde 76’sı amirlerinin adaletli davranmadığını belirtmektedir” dedi.
Kahveci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjde olarak verdiği, sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yüzde 50 zam konusuna da değinerek, “Bir saatlik nöbet ücreti bir doktor için şu anda 7 TL, ebe hemşire arkadaşlarımız için 4.7 TL’dir. Bu komik ücretlerin yüzde 50 zam artması çok büyük bir müjde midir? 70 yaşına kadar istenirse çalışılabilecekmiş. Marifet 70 yaşına kadar çalıştırmak değil, emeklilikte rahat ettirecek insani bir ücrettir. Başbakan’da dün ‘Görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını şehit olarak değerlendiriyorum’. Fakat ne yazık ki görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit statüsünde değerlendirilmemektedir” diye konuştu.