TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, terör olaylarının son bulması için asker ve polise yetki verilmesini istediklerini söyledi.. Yavuz, ''Asker ve polisimize, teröristlere karşı 'Vur' emri verilmesini, bizlerin canını acıtanın, canının acıtılmasını istiyoruz. İdam yasasının bir an önce çıkarılarak polisimizin, askerimizin elinin güçlendirilmesini talep ediyoruz'' dedi.
Yavuz, dernek binasında yaptığı açıklamnda, terör olayları olmasına karşın, devlet ve hükümet yetkililerinin hiçbir şey yapmadıklarını ileri sürdü. Yavuz, şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günlerinde 8 daha şehit verdik. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk milletine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz. Teröre destek veren herkesi de şiddetle kınıyoruz."
ŞEHİT CENAZELERİNDE GÖSTERİ YAPIYORLAR
Terörün bitirilmesini en çok şehit yakınları ve gazilerin istediğini dile getiren Ali Yavuz, şöyle devam etti:
"En çok bizim canımız yanıyor. Her şehit haberi aldığımızda evlerimize ateş düşüyor, ciğerlerimiz yanıyor. Maalesef bizi yönetenlerin ve siyasilerin kılı bile kıpırdamıyor. Sadece şehit cenazelerine gelip 5 dakika boy gösterip, 5 dakikalık gösteri yapıp çekip gidiyorlar."
Geçe 7 Haziran'da yapılan seçimlerle Meclis'in şekillendiğini vurgulayan Yavuz, "Meclisimizde 470 milletvekilimiz var ve bunların ne iş yaptığını kendilerine soruyoruz. Siz oraya sadece maaş almak için mi yoksa kendi ideolojilerinizi tatmin etmek için mi gittiniz? Meclise ayrıca 80  bölücü terör örgütünün sözcülüğünü yapan hain girdi. Bunlar meclisimizde istedikleri gibi bizleri tahrik edici konuşmalar yapıyorlar" dedi.
VUR EMRİ VE İDAM CEZASI TALEBİ
Terörün bitmesini en çok şehit aileleri ve yakınları ile gazilerin istediğini ifade eden Şube Başkanı Ali Yavuz, şöyle devam etti:
"Biz şehit aileleri ve gaziler olarak askerimize, polisimize yetki verilmesini istiyoruz. Askerimizin, polisimizin kollarının çözülmesini istiyoruz. Teröristler, eylemlerini yapıyorlar ancak askerimiz ve polisimiz, yetkisi olmadığı için gerektiği gibi karşılık veremiyor. Bizlerin canını acıtanların, canlarının acıtılmasını istiyoruz. Polisimize, askerimize vur emrinin verilmesini istiyoruz. Polizimiz ve askerimiz yetersiz kalıyorsa, biz şehit yakını ve gaziler olarak her göreve hazırız. Terör örgütünün ve şiddet kullananların şiddetine karşı şiddet kullanılmasını ve idam yasasının bir an önce çıkarılarak, polis, askerimizin ellerinin güçlendirilmesini istiyoruz. Asker ve polis silah sıkınca savcıların soruşturma açmamasını talep ediyoruz. Asker ve polisimiz, her şeyin üstesinden gelir. Yeter ki bizler birlik ve beraberlik içerisinde olalım."

FOTOĞRAFLI