Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) adı son dönemde Karaman’daki cinsel istismar olayı ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın da katıldığı bir etkinliğe bir grup öğrenci tepki gösterince gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrasında çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.
KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 13.00’da KTÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ve KADEM, Ensar Vakfı, İHH ve Kızılay’ın katkı verdiği "Kar amacı gütmeyen toplulukların tanıtımı" etkinliğine Ensar Vakfı ile ilgili geçtiğimiz günlerde yaşanan cinsel istismar iddiası damgasını vurdu. Salon dışında bir grup sol görüşlü öğrenci etkinliğe katılan ve stant açan Ensar Vakfı yetkililerine tepki gösterdi. Tepki gösteren öğrenciler ile Ensar Vakfı görevlileri arasında yaşanan gerginlik kavgaya dönüşürken, olaya polis ekipleri müdahale etti. Müdahale sonrasında çok sayıda öğrenci polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, gerginlik sırasında yaralananlar oldu.
Polis AKM çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, olayların yaşandığı KTÜ Rektörlük binası önündeki öğrenciler de bölgeden uzaklaştırıldı.