Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARDEMİR Karabükspor teknik direktörü Yılmaz Vural, öne çıkarak rakiplerini oynatmamaya, uzun oynamaya zorlamak istediklerini ve rakiplerinin dağılmışlığını değerlendirerek pozisyon bulma mantığı içerisinde oynadıklarını söyledi.
Rakibin çok farklı birşey yaptığını belirten Yılmaz Vural, şöyle dedi: "Hiç yapmadığı kadar öne çıkıp bizim oyunumuzu engellediler. Bir türlü oyun kuramadık ve mecburen uzun toplarla çıkmak zorunda kaldık. Orta sahada iyi organize olamadık. İlk yarı çok kısır bir maç oldu. Değişiklikler yaparak rakibe baskı yapmayı düşündük. Kademe hatasından gol yedik. Torku Konyaspor golden sonra tamamen kendi yarı sahasında oyunu kabul etti. Bütün çabalarımız ve gayretlerimiz oyuna sonuç vermedi ve maçı kaybettik. Hiç beklemediğimiz bir sonuç oldu. Kazanma adına umutlandık, ama sonuç getirmedi. Seyircimize teşekkür ediyoruz. Zaman zaman tepkiler gösterdiler. Bunda da haklılar ama bizi bırakmasınlar. Bu takım ilelebet var olacak. Futbol enterasan bir oyun. Ne getireceğini kimse hesaplayamaz. Biz de bu enterasanlığın içerisinde matematiksel hesap devam ettiği sürece bırakmayacağız, bıraktırmayacağız. Umarım bu talih bizden yana döner."
İNŞALLAH ŞANSIMIZ DÖNER
Kalan 9 maçta 27 puanı bırakmalarının söz konusu olmayacağını, milli maç arasında yapacakları kampla toprlanmaya çalışacaklarını ifade eden Vural, "Rakiplerimizin maçları düşündüğümüz gibi biterse büyük bir kopma olmaz diye düşünüyorum. Rakip kim olursa olsun kazanmaya oynayacağız. İnşallah şansımız döner" dedi.
DUYGUSAL OLARAK ETKİLENMİŞ OLABİLİR
Kulüp Başkanı Başkanı Mustafa Yolbulan’ın maçın 71’inci dakikasında stattan ayrıldığının hatırlatılması üzerine Vural, şunları söyledi: "Kolay bir şey değil. Hiçbir yönetici başarısız olmak istemez. Duygusal olarak etkilenmiş olabilir. Haklı olarak bir tavır almıştır. Buna bir şey diyemem."
GOL ATMA SORUNUMUZ VAR
Forvet oyuncuları Kumbela ve Akpala’nın performansından memnun olmadığını dile getiren Vural, "Sezon başından bu yana ikisinin attığı gol 3’er tane. En fazla golümüzü Traore attı. Gol adına herşeyi yapmamıza rağmen gol atamıyoruz. Atmazsanız rakip size atıyor. Bizim gol atma sorunumuz var" ifadelerini kullandı.
DUA EDELİMDE ÇOK OYUNCUMUZ MİLLİ TAKIMDA KALMASIN
Afrikalı oyuncularının milli maçlara katılacak olmalarından yakınan Vural, sözlerini şöyle tamamladı: "Gidemez diyorsunuz FİFA ceza veriyor. Bu sıkıntımızda yanımızda olmayacaksan niye biz bu oyuncularla varız. Transferler yapılırken biraz daha uzak ülkelerden değil, Avrupa ülkelerinden transferler düşünülmeli. Kendilerinden 'antrenörlerinizi arayın' diye rica ettim. Fakat olmuyor. 8 oyuncumuz milli takımlara giderse kampta yapacağımız hazırlıklarda geri dönüşü eksik oyuncular yüzünden yapamayabiliriz. Dua edelimde çok oyuncumuz milli takımda kalmasın. Biz de çalışabilelim."
KOCAMAN: "BİZİM MAÇ ONLAR İÇİN BİR ÇIKIŞ MAÇIYDI"
Torku Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, ligin ilk yarısını istedikleri yerde bitiremediklerini, ikinci yarıya başladıktan sonra bu grafiği yükseltmek istediklerini, ancak arka arkaya aldıkları iki mağlubiyetten sonra biraz sarsıldıklarını söyledi. Fenerbahçe maçıyla birlikte toparlanma dönemi başladığını ifade eden Kocaman, "Son 4 maçtır bu böyle görünüyor. Kardemir Karabükspor içinse muazzam denilecek şekilde başlayan bir sezon. Avrupa liginde çok iyi yerlere gitmeyi arzu ederken ve bu güçle sezona başlarken ummadığı yerdeydi. Bizim maçta onlar için bir çıkış maçı olarak görünüyordu. Son maç olarak görünmesi itibariyle bizim işimiz biraz daha zorlaştı. Çünkü içeride oynamanın verdiği avantaj ve aşırı istekli hal işimizi çok zorlaştıracaktı diğer maçlara oranla. Maç öncesi genel planımız, düşüncelerimiz buna uygundu. Maçta aynen böyle geçti" dedi.
FUTBOL ŞANSIMIZIN YANIMIZDA OLMASIYLA 3 PUANLA AYRILDIK
Son haftalarda biraz daha topun arkasında durarak hızlı hücumlar yapmayı tercih etiklerini vurgulayan Kocaman, şöyle konuştu: "Bunu da Fenerbahçe maçıyla birlikte bugüne kadar başarılı bir şekilde yaptık. Takım savunması son derece iyi görünüyor. Mücadele gücü son derece arttı. Bütün herkes topun arkasında olup sonradan hızlı hücum yapmaya çalışınca rakibe pozisyon verme ve maça ortak olma halini ortadan kaldırdık. Bugün de son 10 dakikalık bölüme kadar böyle geçti, tamamen istediğimiz şekilde geçti. Top daha fazla Kardemir Karabükspor'un ayağındaydı. Ancak hem hızlı hücumlarla hem de öndeki baskıyla beraber onların baskı kurmasını önledik. Maçın tamamı da bu şekilde seyretti. Bu oyun için yeteri kadar pozisyon bulduk. Onlardan bir tanesini değerlendirdik. Özellikle son dakikada iki tane pozisyonda futbol şansımızın yanımızda olmasıyla 3 puanla ayrıldık. Esas olan puanla ayrılmaktı buradan. Bir puanda olabilirdi, üç puan da olabilirdi. Ama üç puan alt grupla olan ruhsal bağlantımızı, ruhsal gerginliğimizi birazcık azalttı. Bunu ilerleyen bir kaç haftada umarım matematiksel halede getiririz."