Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3. yılında rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.
Yayınladığı mesajda, KKTC’nin ve Kıbrıs Türkleri’nin bağımsızlığı için mücadele veren Denktaş’ın, Türk dünyası için unutulmayacak bir devlet adamı olduğuna dikkat çeken Başkan Tuna, "Türk dünyası, hayatını bu mücadele üzerine kuran, fikirleriyle, düşünceleriyle yeni nesillere ışık tutacak böyle değerli bir lideri asla unutmayacaktır” dedi.
Gerçek bir dava adamı olan merhum Rauf Raif Denktaş’ın adını ilçelerinde yaşatmak amacıyla Mustafa Kemal Mahallesi’nde 12 bin metre kare alan üzerine inşa ettikleri parka ’Rauf Raif Denktaş Parkı’ adını verdiklerini ve açık hava müzesi olarak düzenlediklerini belirten Tuna, açık hava müzesinde Türk Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları tarafından hibe edilen ve Kıbrıs Barış Harekatında kullanılan askeri malzemeleri sergilediklerini ifade etti. Tuna, "Bu vatan uğruna canlarını feda etmiş Kuvva-i Milliyeciler ile şehit ve gazilerin isimlerini ilçe sınırları içerisinde inşa ettiğimiz parklara ve tesislere vererek onların adlarını ölümsüzleştiriyoruz. KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’da sadece Kıbrıs Türkleri’nin değil, Türk dünyasının büyük bir kaybıdır. Milletimiz onun haklı mücadelesinin eseri olan KKTC’ye sahip çıkmaya devam edecek, onu her zaman saygı ve minnetle anacaktır” dedi.