Ergün AYAZ-Orhan UZUN-Mesut IŞIK/İZMİT(Kocaeli), ()- TEMAS ve incelemelerde bulunmak amacıyla Türkiye'de bulunan Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Kocaeli'ne geldi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Minnihanov Sanayi kenti olan Kocaeli ile Tataristan'ın petrokimya üretim merkezi konumunraki Nijnikamsk şehri arasında  kardeşlik sözleşmesi imzalamayı teklif etti.
Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev, Tataristan Uluslararası ve Dış Ekonomi İlişkiler Danışmanı Radik Gimatdinov, Tataristan Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı İldar Mingaleyev, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ hazır bulundu.
"KARDEŞLİK SÖZLEŞMESİNİ İMZALAYALIM"
Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada Türkiye ile Tataristan arasında tarihi ve kültüren açıdan birbirlerine yakın ülkeler olduğunu söyledi. Minnihanov, "İki ülke arasındaki iş birliğimizin devam etmesi için gerekli alt yapı Kocaeli'de mevcut. Türkiye'de 2 temsilciğimiz var. Türkiye'ye düzenli uçak seferleri yapıyoruz. Çok başarılı projelerimiz, elimizde çok güzel imkanlar var. Kocaeli bir sanayi bölgesi bizim de Tataristan'da Nijnikamsk adlı petrol kimya şehrimiz var. Bunlar arasında kardeşlik sözleşmesi imzalamalıyız" dedi.
"TATARİSTAN İLE KOCAELİ ARASINDA KÖPRÜ KURACAĞIZ"
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, iki ülke arasında köprü kurulacağını söyledi. Güzeloğlu, "Bu ziyaret kardeş Tataristan ile Kocaeli arasında bir köprü kuracak. Ekonomi ve kültür ilişkilerimizi arttıracak. Zaten güzel olan ilişkilerimizi daha güçlendirerek inşa edeceğimize yürekten inanıyorum" dedi.
Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov, ziyaret ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu’na deri işlemeli bir halı hediye etti. Konuk Cumhurbaşkanı daha sonra Gebze'ye girderek burada işadamlarıyla düzeanlenen toplantıya katıldı. 

FOTOĞRAFLI