Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alaşehir İlçe Başkanlığı’nın organizasyonunda "Toplumsal Barış ve Terörü Protesto" adı altında ilçe genelinde yürüyüş düzenlendi.
Şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar ile birlikte CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer’in de yer aldığı kalabalık, ilçe merkezindeki sevgi yolu üzerindeki PTT binası önünde toplandı. Buradan hareket eden grup, sevgi yolu üzerinden sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na ulaştılar. CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, Atatürk büstüne çelenk sundular. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Manisa Milletvekilleri Mazlum Nurlu ve Tur Yıldız Biçer, birer konuşma yaptı. Nurlu, "2002 yılında sıfır terörle başlayan iktidar, bize son günlerde adı konulamayan terör olayları ile karşı karşıya bırakıyor. Terörle savaşan komutanlar terörist ilan ediliyor. Tek adam hayali, sözde açılım nedeniyle bir bölünmeye doğru sürükleniyoruz. Oysa biz bu ülkeyi doğusuyla, batısıyla, Kürdüyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle kurduk. Ulu Önder Atatürk emperyalizme karşı verilen savaşlar sonunda Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur. Bizi bölmek isteyenlere asla izin vermeyeceğiz. Biz terör değil, barış istiyoruz. Bu ülke için canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz." dedi.
CHP’li Tur Yıldız Biçer ise Dünya Barış Günü’nün anlam önemini vurgulayarak, "Ülkemizde yeniden hortlayan terör, yeni acılar, yeni ölümlere neden olmaktadır. Biz düşmanlığa, savaşa karşıyız, barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Acil demokrasi, acil barış istiyoruz. Doğada yaşayan tüm canlılar için barış diyoruz" şeklinde konuştu. Miting sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda şehitler ve gaziler için lokma döktürüldü.