Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen 6. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılarak 6 aylık eğitimlerini tamamlayan imam hatipler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kursiyerlerden Salihli Şüheda Camii İmam-Hatibi Serkan Dinçer Kur’an-ı Kerim okudu.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Müdür Vekili Metin Yeşildağ, “Manisa Diyanet Eğitim Merkezimiz 1986 yılında açılmış olup, 7 Ocak 2012 tarihinde resmi açılışı yapılan bu müessesede 110 kişilik kapasitesiyle eğitim öğretime devam etmektedir. Bu eğitim tesisimizin Manisa’ya kazandırılmasında maddi manevi destek sağlayan devlet büyüklerimize, belediyelerimize, müftülüklerimize, dernek yöneticilerimize, idareci ve çalışanlarımızla, hayırsever kardeşlerimize tekrar çok teşekkür ediyorum. Eğitim Merkezimizde 101 kursiyerimiz eğitim görmektedir. Bunlardan 83’ü 4/B sözleşmeli İmam-Hatip kadrosunda, 18’i ise kadrolu İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında Manisa, Muğla ve Uşak illerimizden seçtiğimiz, 31 Mart tarihi itibariyle mezun edeceğimiz Tashih-i Huruf kursiyerimizdir. 6 aylık eğitim sürecinde alanında uzman eğitim görevlisi hocalarımız tarafından Kıraat ilmi hakkında temel bilgiler, Kıraati Asım ve Rivayeti Hafs üzere Tahkik, Tedvir ve Hadr usulleriyle Kur’an-ı Kerim’i nitelikli okuma becerisi, Tecvid İlminin incelikleri, Kur’an-ı Kerim’in Meali bilgisi, sesi daha iyi kullanma ve makamları icra edebilme bilgi ve becerisi, İlmihal ve Hitabet bilgilerinin geliştirilerek pratiğe dönüştürülmesi sağlanmıştır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, konuşmasında bilimin din üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Törende tasavvuf musikisi konseri verilirken, Kur’an-ı Kerim tilaveti de okundu. Kursiyerler adına Gördes Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa Devrik de törende bir konuşma yaptı.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yaptığı konuşmada eğiticilere teşekkür ederek kursiyerleri tebrik etti. Yapılan konuşmaların ardından Vali Güvençer ve protokol üyeleri kursu başarıyla tamamlayan imam hatip ve müezzin kayyımlara kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Manisa Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törene Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Diyanet İşleri Başkanlığını temsilen Dini Yüksek ihtisas Eğitim Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, İl Müftüsü Sinan Cihan, Eğitim Merkezi Müdür Vekili Metin Yeşildağ, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.