DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR Valiliği, Silvan İlçesi'nin 3 mahallesinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağı ve çıkan çatışmalardan sonra, hasar gören trafolar ve içme suyu şebekesinin onarılarak, vatandaşa elektrik ve içme suyunun verildiğini açıkladı. Hasar gören evlerin onarılacağını, bunun için ilk aşamada Silvan Kaymakamlığı'na 300 bin liralık ödenek tahsis edildi.
Silvan ilçesi'ndeki Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde, sokaklara kazılan hendeklerin kapatılması, buralarda tuzaklanan bombaların etkisiz hale getirilmesi ve barikatların kaldırılması amacıyla 12 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, hasar gören elektrik ve içme suyu şebekelerinin onarıldığı belirtildi.
3 MAHALLEYE ELEKTRİK VE SU VERİLDİ
Diyarbakır Valiliği, bugün yazılı olarak yaptığı açıklamada, Tekel, Mescit ve Konat Mahalleleri'nde yaşayan vatandaşların normal hayata dönmeleri için çalışmalara başlandığı duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:
"Örgüt mensuplarının kazdığı hendekler, hendek içerisine ve çevresine tuzaklanan patlayıcılar nedeniyle, ilçemizin söz konusu mahallelerinde maddi hasar meydana gelmiş, patlamalar sonucu kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri büyük oranda hasar görmüş, bölgeye uzun süre içme suyu verilememiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırılar sonucunda Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde bulunan 24 adet elektrik trafosu zarar görmüş ve bu mahallelerin büyük bir bölümüne elektrik verilememiştir. Yürütülen faaliyet sonrası güvenlik güçlerimizce huzur ortamının tekrar tesis edilmesi neticesinde, halkımızın karşı karşıya kaldığı bu yaşamsal sorunların, bir an önce giderilmesi ve vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri adına gerekli onarım çalışmalarına vakit geçirilmeden başlanmış ve DEDAŞ İl Müdürlüğü tarafından 14.11.2015 günü 6 adet, 15.11.2015 günü 11 adet, 16.11.2015 günü 4 adet olmak üzere toplam 21 adet elektrik trafosunun onarımının tamamlanması sağlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda 3 mahallemizin tamamına elektrik ve içme suyunun verilmesi sağlanmıştır. Yolların ve sokakların tamamen açılması ve hafriyatların kaldırılmasına müteakip 3 gün içerisinde normal düzene geçileceği değerlendirilmektedir."
HASAR GÖREN EVLER ONARILACAK
Çatışmalar sırasında evleri hasar gören vatandaşların evlerinin onarılcağı belirtilen valilik açıklamasında, bu kapsamda ilk etapta Silvan Kaymakamlığı emrine 300 bin liralık ödenek tahsis edildiğine yer verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Ayrıca; bölücü terör örgütü mensuplarının, duvarlarını kırmak ve delik açmak suretiyle mevzi olarak kullandıkları ve bu mevzilerden güvenlik kuvvetlerimize uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledikleri evler ve yine örgüt mensuplarının hendeklere tuzakladıkları patlayıcıların infilak etmesi sebebiyle evleri ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımızın, zararlarının bir an önce tespit edilmesi amacıyla çalışma başlatılmıştır. Çalışmaların daha hızlı sürdürülmesi adına Silvan Kaymakamlığı emrine ilave komisyon görevlendirilmiş, ayrıca ilk etapta acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Silvan Kaymakamlığı emrine 300 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına her türlü çalışmaya titizlikle devam edilecektir."