ARTVİN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı nedeniyle bulundukları yerleşim yerlerinden kaldırılmaları zorunlu bulunanların yeni yerleşim alanına nakilleri, hak sahipleri ve borçlandırılmalarına ilişkin usul ve esaslarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Halitpaşa Ortaokulu salonunda yapılan toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen, İskan Kanunu'nda yapılan değişiklik ile hak sahiplikleri konusunda bilgi verdi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsfail Kışla ise iskan Kanunu'na eklenen madde ile Yusufeli'de yaşayan vatandaşlara hak edişle ilgili çok büyük kolaylık sağladıklarını belirterek, "Bakanlar Kurulu kararı ile İskan Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme ile hak sahibi olmak için çok büyük kolaylık sağlandı. Kanunun geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İlçe merkezin yeni yerleşim yerine taşınması zor ve meşakkatli bir süreç. Biz bu süreci sizleri bilgilendirerek aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda, Yusufeli Barajı su havzasında kalan ilçe merkezindeki vatandaşların devlet eli ile iskan için taşıması gereken şartlar ve yapacakları işlemler anlatıldı.

Buna göre, 11 Eylül 2014 tarihinden geriye doğru 3 yıldır kamulaştırma sahasında kesintisiz ikamet ettiklerini belgeleyen ailelerin kamulaştırma alanında taşınmazları olsa dahi hak sahibi kabul edilecekleri, aynı tarihten geriye doğru son üç yıl içerisinde ticari vergi kayıdı bulunan iş yerlerinin öncelikle mülk sahipleri ve kiracılarının da hak sahibi sayılacakları, bahsi geçen kişilerin DSİ Genel Müdürlüğüce belirtilecek hesaba bin TL yatırmaları ve 5 Temmuz 2015 tarihi itibarı ile mevcut yerleşim biriminde ikamet ettiklerini belgelemeleri gerektiği dile getirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü İskan Dairesi Başkanlığıca yapılan toplantıya AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İskan Dairesi Başkanı Altan Özmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.