Şırnak'ın Uludere ilçesi Şenoba beldesinden kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu helikopter düştü.

İlk bilgilere göre, helikopterin Uludere-Beytüşşebap yüksek gerilim hattına çarpması sonucu düştüğü belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde Şenoba'dan birlikleri denetlemek amacıyla kalkan ve içerisinde 23. Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile albay ve yarbayların da bulunduğu Coogeer tipi helikopter ile Irak sınırında bulunan Uludere ilçesine bağlı Şenoba mevkiinde irtibat kesildi.

Bir süre sonra helikopterin düştüğü belirlendi. Olay yerine helikopterler ve zırhlı araçlarla çok sayıda asker ile ambulans sevk edildi.

Bazı kaynaklar, helikopterin bölgedeki en yüksek zirvelerden birinde Uludere-Beytüşşebap hattına çarparak düştüğünü ileri sürdü.

Bölgede incelemeler sürerken, helikoptere ulaşılıp, ulaşılamadığı henüz teyit edilmedi. 

TÜMEN KOMUTANI DAHİL 11 ŞEHİT

İHA'nin geçtiği habere göre; Helikopterin neden düştüğü hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken biri Tümen Komutanı olmak üzere 11 şehidimizin olduğu da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

ŞIRNAK VALİLİĞİ: HELİKOPTER YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILDI VE DÜŞTÜ

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kaza kalkıştan üç dakika sonra oldu. Helikopter yüksek gerilim hattına takıldı ve düştü.

KAYNAK:İHA