İstanbul 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan C.M. getirildi. Duruşmada, Değer Deniz'in babası Avni, kardeşleri Amaç ve Orhan Deniz ile avukatları hazır bulundu. 

İLK DURUŞMADA İFADE DEĞİŞTİRDİ

İlk kez hakim karşısına çıkan sanık C.M., savunmasını yazılı olarak sundu. Poliste eve, hırsızlık yapmak için girdiği şeklinde ifade veren C.M., mahkemede ifadesini değiştirdi, Değer Deniz'i kıskançlık duygusuyla öldürdüğünü ileri sürdü. 

Para karşılığı köpek gezdirirken Değer'le tanıştığını, sonrasında aralarında ilişki olduğunu iddia edip, bu iddiasıyla ilgili ayrıntılar anlattı. 

"OLAY GÜNÜ CAMDAN İÇERİ GİRDİM"

Sanık C.M., cinayet gününü anlatırken de, eve camdan içeri girdiğini, Deger Deniz'le aralarında diyalog yaşandığını, cinayeti kıskançlık ve erkeklik gururunu inciten sözler nedeniyle işlediğini ileri sürdü. Cinayeti işlediği gün 17 yaşında olan C.M, öldürdüğü kadına tecavüz etmediğini de iddia etti. Polisteki ifadesiyle bugünkü ifadesi arasındaki çelişkiyi de resmi nikasız olarak yaşadığı kişiyle 10 aylık bir çocuğunun bulunduğunu, eşinin duymaması için bu şekilde konuştuğu iddia etti. 

"KIZIM HUNHARCA, İŞKENCE SONUCU ÖLDÜRÜLDÜ"

Sanığın savunmasının ardından söz verilen baba Avni Değer, kızının 39 yaşında üniversite mezunu ve kültürlü bir kız olduğunu söyleyerek, sanık ile kesinlikle herhangi ilişkisi olamayacağını söyledi. Kızını teşhis etmek için eve girdiğini söyleyen Avni Deniz, "Kızıma işkence yapıldığını ve hunharca bir işkence sonucunda öldürüldüğünü düşünüyorum" dedi. 

"HAYATIMDA AÇTIĞI TRAVMA NEDENİYLE 6 AYDIR UYKU UYUYAMIYORUM"

Değer Deniz'e telefonla ulaşamayınca çilingir yardımı ile eve giren ve ablasının cansız bedeni ile karşılaşan Orhan Deniz ise, "Kız kardeşimin bu şekilde ölümüne sebebiyet veren ve bu olayları yapan kişi hakkında şikayetçiyim. Hayatımda açtığı travma nedeniyle 6 aydır uyku uyuyamıyorum. Hayatım boyunca yaşamayacağım bir travmayı yaşatması sebebiyle şikayetçiyim" dedi. 

"KADIN CİNAYETLERİNDE TAHRİK İNDİRİMİ ALMAK İÇİN..."

Duruşmada söz alan Deniz ailesinin avukatları da sanık C.M.'nin yazılı savunmasına itibar edilmemesini belirterek, sanığın birilerinin akıl vermesiyle bu ifadeyi yazdığını, kadın cinayetlerinde erkeklerin tahrik indirimi almak için çoğu kez bu yola başvurduklarını dile getirdi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Savunmaların ardından mahkeme sanık C.M.'nin Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda rapor verilmesini istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. 

İDDİANAMEDEKİ VAHŞET

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, "şüpheli C.M. 5 Mayıs'ta Değer Deniz'in Beyoğlu'ndaki evini bir süre gözledi. Sokakta kimse kalmadığını görünce saat 06.09'da hırsızlık amacıyla Deniz'in penceresinden evine girdi. Deniz, camdan odaya giren C.M.'nin ayak seslerine uyandı ve çığlık atmaya başladı. 

"AĞZINI KAPATIP, BOĞAZINI SIKMAYA BAŞLADI"

C.M., önce genç kadının ağzını kapattı, daha sonra elleriyle boğazını sıkmaya başladı. Şüpheli C.M, bu olaydan yakın bir süre önce kolunu inciten Deniz'i fiziksel yapı olarak da ufak tefek olması nedeniyle bayılttı. 

"KADININ ELLERİNİ TELEFON ŞARJI KABLOSUYLA, BOYNUNU ÇANTA ASKISIYLA BAĞLADI VE.."

Baygınlık geçiren kadının ellerini telefon şarj kablosuyla bağlayan C.M., çanta askısıyla da Deniz'i boynundan sıkarak bağladı. Daha sonra yerde baygın olarak yatan Deniz'e tecavüz etti. Şüpheli C.M., masanın üzerinde bulunan cep telefonu ve odadaki klarneti alarak evin anahtarla açtığı kapısından kaçtı." 

EVDE YAŞANAN VAHŞET ADLİ TIP RAPORUNDA

İddianamede Değer Deniz'in iç çamaşırında şüpheli C.M.'ye ait olduğu belirtilen meni lekeleri bulunduğunun tespit edildiği, otopsiye göre Değer Deniz'in ölümünün bağla boğma sonucu meydana geldiği belirtildi. 

SUÇU İŞLEDİĞİ TARİHTE YAŞI KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN..

Suç tarihinde 18 yaşını doldurmayan C.M.'nin "Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak amacıyla kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapsi, "mağduru öldürecek şekilde cinsel saldırı" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, "konutta yağma" suçundan ise 15 yıla kadar hapsi talep edildi. Ancak yaş küçüklüğü nedeniyle şüpheli, 23 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.