Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, ()-ADANA Ticaret Odası'nın (ATO), tescil ettirdiği Adana kebabının doğru yapılması için düzenlediği 'Kebap Akademisi'nin 7'ncisi 12-13 Kasım'da yapılacak.
ATO Adana Kebabı Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan ve 2 gün süren ustalık eğitim programına her yıl çeşitli kentlerden gelen kebapçı adayları katılıyor. Kebapçı adayları, 2 gün boyunca ATOSEV Tesisleri'nde açılacak akademide usta kebapçılar tarafından eğitiliyor. Adanalı usta kebapçılar, eğitim alacak kebapçı adaylarına kebap yapılacak etin seçimi, hazırlanışı, şişlenmesi, pişirim ve sunumunu anlatacak. ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana Kebapçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası işbirliğiyle Adana kebabı ustalarına eğitim verdiklerini söyledi. Menevşe şöyle konuştu:
"Amacımız; Adana kebabını korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamaya katkıda bulunmak. Oda olarak Adana Kebabı'nı Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirmemizin üzerinden geçen 10 yıllık süreçte yurt içinden ve dışından 200'ü aşkın firma, tescilli Adana Kebabı Tescil Belgesi ve logosu almıştır. Bu firmalara sertifika verilirken tahsil edilen sembolik rakamlar ise şimdi kebap ustalarımızın eğitimine harcanmaktadır. Yapılacak eğitim seminerlerinde, Adana dışından tescil almış firmaların bir ustasının, tüm masrafları odamız ve Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası tarafından karşılanacaktır."
'TESCİLLİ KEBAP' LOGOSU OLAN LOKANTALARI TERCİH EDİN
Menevşe, halktan 'ATO Tescilli Kebap' logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih etmesi gerektiğini anlatırken şöyle dedi:
"Adana Kebabı'nın gerçek lezzetine ancak bu işin eğitimini gören kişiler tarafından belirli kriterlere uyularak yapılan ürünleri tadarak varılabilir. Vatandaşlarımızın, ülkemizde ve yurt dışında 'Tescilli Adana Kebabı' logosu taşıyan firmaların listesine www.adanato.org.tr web adresimiz aracılığıyla da ulaşmaları mümkündür. Herkese çağrımız; mutlaka ATO Tescilli Kebap Logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih edin."

FOTOĞRAFLI