GİRESUN (AA) - PTT 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un kuruluşunun 48. yıl dönümü törenle kutlandı. 

Debboy mevkisinde yürüyüşle başlayan kutlama etkinlikleri daha sonra Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle devam etti.

Törende konuşan Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresunspor'un, Giresun'un ismini layıkıyla temsil ettiğini vurguladı.

"Giresunspor'un her zaman yanındayız" diyen Karahan, şunları dile getirdi:

"Yönetimimiz gayet başarılı. Bu sene olmasa da seneye hedefimiz Süper Lig. Hedefimizi her daim büyük tutacağız. Giresun en iyi yerlere layıktır. Başarıyı yakalayacak gücü vardır. Kendimizi asla mütevazi görmeyelim. İddialı olalım. İddiamızın gereğini de yapalım. Giresunlu hemşehrilerimiz ile kulüp yönetimimize, hocalarımıza, futbolcularımıza sonuna kadar güveniyoruz. Giresunspor çok yaşasın inşallah. Büyük günler, büyük şampiyonlukları hep birlikte yaşayalım" 

Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, kulübün kuruluşunun 48. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Bozbağ, 3 yıl önce kapanmak üzere olan bir kulübü devraldıklarını belirterek,"O dönemde çoğu insan bu tabloda başarı sağlayacağını düşünmüyordu. Ama yaptığımız akılcı işler sonucu Giresunspor yeniden küllerinden doğmuştur. İster çok iyi durumda olsun, ister çok kötü durumda olsun biz bu armanın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, Giresunspor'un, Giresun'un en önemli markası olduğuna işaret ederek, "Giresunspor’un temelleri 1925 yılında atılmıştır. Amatör kulüplerimiz 9 Nisan 1967 yılında Giresunspor çatısı altında birleşmiştir. Giresunspor için birleşen amatör kulüplerimiz, bu birleştirici gücü bizlere emanet etmişlerdir. Giresunspor bizlerin birleştirici gücüdür. Söz konusu Giresunspor ise gerisi önemli değildir. Çotanaklar olarak efsaneleşen taraftarlarımız, dededen toruna, babadan oğla yeşil - beyaz sevdayı sürdürmektedir" diye konuştu.

Törene, Giresunspor yönetim kurulu üyeleri, eski başkanlar ve yöneticiler, futbolcular, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile taraftarlar katıldı.