Ak Parti Bayburt İl Başkanlığınca düzenlenen ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen mitingden sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Mete Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Memiş, “Bayburt hep doğrunun ve hakkın yanında oldu. Bugünde bunu miting alanında gösterdi. Kendisine yapılanları unutmadı. Bayburt’a hizmet eden değerleri bundan sonrada unutmayacaktır. Şunu açık yüreklilikle ifade edeyim ki Başbakanımızın miting alanındaki konuşmaları bizi ziyadesiyle memnun etti. Belki akla şu gelebilir. Konuşulanlar genel konulardı belediyeyi özelde ilgilendiren bir şey yoktu." Dedi.
2015 SONUNDA ALT YAPI SORUNLARI TAMAMEN ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK
"Bayburt’la ilgili projelerimizi yaptık. Şunu açık olarak ifade eldim 2015 yılı sonunda al yapı sorunu tamamıyla çözülmüş olacak” diyen Başkan Memiş, daha sonra şunları kaydetti; “Bugün itibariyle kanalizasyon çalışmaları yüzde 95 seviyesine kadar ilerledi. İçme suyu yüzde 35- 40 sevilerinde yağmur suyu tahliye sistemi de yine yüzde 35-40 seviyelerinde. Atıksu artıma tesisi tamamen bitti. Yani 2015 sonu itibariyle hiçbir problemimiz kalmayacak.
KALEARDI MAHALLESİNE BÜYÜK PROJE
"2015 ten sonra kazılan bütün yollar kadim bir şehre yakışır nitelikte asfalta ve kaldırımlara kavuşacak. Bizim Sayın Başbakanımıza arz ettiğimiz dosya bununla ilgiliydi ve teyidini aldık. İnşallah 2016 yılında bir şehre yakışır asfalt ve kaldırımlara Bayburt kavuşacak. Şunu da ifade edeyim ki 2015 yılı içerisinde Kale ardı bölgesinde 60.000 metre karelik bir alanda şehir parkının bir benzerini yapacağız ama ondan daha modern olacak. Projesi tamamlandı kaynağı hazır. Çalışmalar çok kısa bir süre sonra başlayacak."
CUMHURİYET CADDESİ’NDEKİ PARKLARIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
"Aynı şekilde Türk dünyası parkından taş köprüye kadar olan bir alanı içine alan bir park projemiz daha var. Oda inşallah mayıs ayıyla birlikte hız kazanacak yapımına başlanacak. Birde özellikle yıllardır aynı şekliyle gördüğümüz ben şahsen 40 yılını hatırlıyorum Şehit Nusret Çay Bahçesi. O zamanlar Bayburt’un ihtiyacını karşılıyordu ama artık eski bir park olması hasebiyle bugün artık ihtiyaca cevap vermiyor. Bunun proje çalışmaları Nisan ayı sonu itibariyle tamamlanacak ve bu park projesi de hayata geçmiş olacak."
BAYBURT’TA VE ŞEHİTLERİNE YAKIŞIR BİR ŞEHİTLİK YAPILIYOR
"Bunları şunun ifade ediyorum biz hep alt yapıyı konuştuk. Hani acaba alt yapıdan başka bir şey yapılmıyor mu? Diye bir şey zihinlerimiz de kalmasın. Birde Şehit Osman Tepesi’nde çok büyük ve çok güzel Bayburt’a ve şehitlerimize yakışır bir şehitlik projemiz var. Başlangıçta proje maliyeti 320.000 TL gibi bir şeydi. Biz bunu değiştirdik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Ayşenur İslam Hanım efendiye teşekkür ediyoruz. Buradaki il müdürlüğü bir koordinasyon sağladık ve aşağı yukarı 640. TL’lik bir proje oldu. Bunu hep ifade ediyoruz. Bayburt şehitlerin en yoğun olduğu illerden biridir. Hiç olmazsa ruh dünyamızda kadirşinaslığımızı şehitlerimize ifade edebilmek adına güzel bir şehitliğimiz olacak. Çalışmalar başladı ihalesi yapıldı. Kazmalar vurulmaya başlandı."
GEÇİCİ ASFALT ÇALIŞMASI BAŞLATILACAK
"Acaba bu yıl neden asfalt yapılmayacak? Sorusu olursa da şöyle ifade edelim. Yollar kesinlikle çamur olmayacak geçici bir asfalt mutlaka olacak. Ama takdir edersiniz ki kazılan yolların yerine oturması adına teknik olarak üzerinden bir kış geçmesi gerektiğini söylüyorlar. Yollar tamamen oturduktan sonrada inşallah önümüzdeki yıl dediğimiz mana da yüksek standartlı asfaltı yapacağız."
2 ADET KAPALI OTO PARK PROJESİ ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
"Ayrıca Hükümet Konağı’nın bulunduğu yerde altı otopark üstü meydan olmak üzere bir projemiz var. Burada sadece askeriyeye ait iki ek binanın yıkılmasıyla ilgili genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’ndan bir talebimiz vardı. Edindiğimiz intiba cevabın olumlu olacağı yönünde. İnşallah oradaki alanda altı otopark üstü şehir meydanı olacak şekilde projemizi gerçekleştireceğiz.
Birde Çoruh’un sağ tarafında kalan alanda bir kapalı oto park projemiz daha var. Kamulaştırılması yüzde 95 oranda yapıldı. Kalan yüzde 5’lik kısmın kamulaştırması da mahkeme yoluyla tamamlanınca da inşallah orada da kapalı oto parkımız olacak. Bir diğer sorunumuz olan ve benimde Bayburt için çok önemli gördüğüm kapalı Pazar alanı. Bununda çalışmaları ve planlaması bu yıl yapılacak. Yerini araştırıyoruz. Kaynağımız var. İnşallah 2016 yılında kapalı pazar alanımız pazar esnafımızın hizmetine sunulacak. Son olarak bugün ki mitinge katılan herkese teşekkür ediyorum. Başbakanımız şehrimizi teşrif buyurmuşlar. Bir belediye başkanı olarak şehrin temsil noktasında ki biri olarak o güzel kalabalıktan duyduğum memnuniyeti herkesle paylaşıyorum. Katılan herkese ve dualarıyla gönülleriyle burada olan bütün Bayburtlulara teşekkür ediyorum."