Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) Müdürü Ramazan Tatar, kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik hibe desteği vereceklerini açıkladı.
İşkur Müdürü Ramazan Tatar, engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya kararlı olan Türkiye İş Kurumu’nun kendi işini kurmak isteyen engelliler ile engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere karşılıksız hibe desteği verileceğini söyledi.
Ramazan Tatar, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonun yönetiminden sorumlu olan komisyona sunulacak projeler ile girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engellilerden kendi işini kurmak isteyenlere toplamda 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilebileceğini kaydetti.
Tatar, “Engelli bireylerin ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeleri desteklenecektir. Ayrıca, engellilerin toplumsal entegrasyonuna ve rehabilitasyonuna hizmet eden, istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlayan mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere de finansal destek sunulabilecektir. www.iskur.gov.tr adresinde bulunan başvuru rehberinde belirtilen kurallara uygun olarak hazırlanacak projelerin, 12 Eylül 2014 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmelidir. Komisyon tarafından Kasım ayında değerlendirilecek projelerden uygun olanlara finansal destek verilecektir. Ayrıca, İl Müdürlüğümüz İş Gücü Yetiştirme Servisine bizzat gelerek veya 0416 216 11 55 - 216 37 71 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alınabilecektir” dedi.