Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Mesut Öztop, 2015 yılında yatırımcılara 10 milyon lira destek verileceğini, bu desteğin 6 milyon lirasının Malatya ve Elazığ, 4 milyon lirasının ise Tunceli ve Bingöl illerine aktarılacağını söyledi.
FKA 2015 yılında Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl illerine toplam 10 milyon liralık bir destek sağlayacak. Bu konuda yatırımcıları bilgilendirmek amacıyla Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit Kaya, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, yatırımcılar ve ajans yetkilileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan FKA Genel Sekreteri Mesut Öztop, bu yıl 10 milyon liralık bir desteğin verileceğini belirterek, "Malumunuz olduğu üzere 9 Şubat 2015 tarihi itibariyle 2015 yılı destek programını başlatmış bulunuyoruz. Bu yıl iki farklı mali destek programıyla özel sektörümüzü, KOBİ’lerimizi hedef alan iki farklı mali destek programı düzenledik. Hali hazırda toplamda 10 milyon liralık bir miktar kullandırılması söz konusu olacak 2015 yılında. Bu 10 milyon liranın 6 milyon lirasını Malatya Elazığ Odak Alanları mali destek programı kapsamında paylaştırdık. Kalan 4 milyon lirası ise Bingöl ve Tunceli Öncelikli Alanlar mali destek programı ile dağıtım söz konusu olacak. Bu yılki mali destek programlarını bu şekilde dağıtacağız. Böylelikle bölgemizin gelişmişlik farklarını heterojen farklarını bir nebze de olsa mali destek programları açısından gidermeyi hedefliyoruz. Ajansımız bugüne kadar 2010 yılından itibaren 11 tane mali destek programı uyguladı. Bu destek programlarıyla toplamda 268 projeye 63 milyon liralık bir kaynak kullanımı söz konusu oldu. Elazığ ölçeğinde baktığımız zaman da bu 268 projeden 75’i Elazığ’da uygulanmış ve toplamda 19 milyon lira kaynak kullanılmıştır. Bu kapsamda bütün yatırımcılara müteşebbislere ve sanayicilerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Toplantıda Program Yönetimi Birimi Başkanı Muhammed Fatih Çan tarafından bir sunum gerçekleştirdi. Toplantı yatırımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.