Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 170. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Viranşehir’de de kutlandı.
Viranşehir Kaymakamlığı önünde çelenk koyma ve akabinde İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama programı Viranşehir Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde devam etti. Programa Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Veli Hakan Değer, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Güngör, İlçe Belediye Başkanı Emrullah Cin, Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Kaplan, Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, kurum amirleri, kurum müdürleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Viranşehir İlçe Emniyet Müdürü Esat Uğur, "Polis halkın güvenliğinin teminatıdır. Polis ülke halkına hizmeti ve güvenliği kendine kutsal bir görev sayan teşkilattır. Vatandaşlarımızın polisimizin ilçemizdeki dialogu çok iyi durumdadır. Vatandaşlarımızın kendi güvenliği ve huzuru konusunda bizlere güveniyor ve bizlerden yardımını esirgemiyor. Bu vesile ile tüm meslektaşlarımızın Polis Haftasını kutluyor, başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere davetimize icabet eden herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra Polis Teşkilatının kuruluşu ve Polis Haftası dolayısı ile mevlit okutuldu.
Yaptığı çalışmalarda başarı belgesi almaya hak kazanan emniyet mensuplarını belgelerini Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer takdim ederken, Polis Haftası münasebetiyle düzenlenen spor turnuvalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Ardından Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kutlamaya katılan misafirlere çeşitli ikramlara bulunuldu.