Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri yılbaşı nedeniyle market, pastane, kafe, restoranlar ve kuruyemişçilerde denetleme yaptı.
Yeşilyurt halkının hijyenik ve sağlık koşullarına uygun tüketim yapabilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdüren veteriner ve zabıta ekipleri yaptıkları denetimlerde genel temizlik, gıdaların muhafazası, depolanması, son kullanma tarihleri, çalışan personelin kıyafetleri, sağlık muayene kartları gibi konularda kurallara uyulup uyulmadığı incelendi. İşletmecilere bu kurallar hakkında bilgi verilirken, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılar yapıldı.
Vatandaşların sağlığını tehdit edecek üretim ve gıda satışına asla izin vermeyeceklerini belirten Veteriner Hekim Burak Avcı, "Sayın Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla belediyemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren iş yerlerinde incelemelerde bulunuyoruz. Özellikle belirli gün ve haftalarda bu denetimlerimizi daha sıkı tutuyoruz. İncelemelerde bulunduğumuz yerlerde denetim sonrası karşılaşılan eksiklerin en kısa zamanda giderilmesi için uyarılarda bulunuyoruz. Daha sonra yapılan denetimler sonucunda eksiklikler giderilmediği takdirde cezai işlem uyguluyoruz" diye konuştu.
Denetimlerin devam edeceğine dikkat çeken Avcı, alışveriş yapan vatandaşların da bu konuda duyarlı ve hassas olması gerektiğini söyledi. Güvenli ve hijyene önem veren işyeri sahiplerinin bu duyarlılığı için teşekkür etti.